Constantijn

Henk Singor • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,99

Overal elders € 29,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Constantijn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op 29 oktober van het jaar 312 trok keizer Constantijn de Grote als overwinnaar in een burgeroorlog de stad Rome binnen en liet hij het gebruikelijke dankoffer aan Jupiter achterwege. Zo gaf hij te kennen dat hij zich als een aanhanger van het christendom beschouwde. Voor wie het zien wilde was dit een omwenteling van wereldhistorische betekenis. Christelijke legenden spraken algauw van een miraculeuze bekering. Voor de meesten van Constantijns tijdgenoten bleef die omwenteling overigens nog lang onduidelijk, maar toen hij vijfentwintig jaar later stierf, was de revolutie overal zichtbaar geworden: de klassiek Grieks-Romeinse cultuur veranderde in een christelijke, en de nieuwe en christelijke hoofdstad Constantinopel was gesticht.

Dit boek in de pers

Singors werk is grondig en het is veel wat hij de lezer biedt.  
Trouw  

Het is deze ruime blik die Singors boek aantrekkelijk maakt. Moeiteloos zoomt hij van het brede perspectief in naar het kleine verhaal en probeert hij in een epiloog ook nog een algehele balans van bijna tweeduizend jaar christendom op te maken.  
Nederlands Dagblad  

Als het doel van een historicus is om de eenmaligheid van de geschiedenis voor het voetlicht te brengen, dan is Henk Singor daar met zijn Constantijn zeer in geslaagd. Tegelijk laat hij ter waarschuwing overtuigend zien hoe de geschiedenis een onverwachte wending neemt wanneer in een land of rijk de innerlijke consistentie verbleekt.  
HET FRIESCH DAGBLAD  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • boeken over de oudheid

Details:

Auteur(s)Henk Singor
UitgeverijAmbo
ISBN9789026324796
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 42 mm.
Gewicht757 gr.

Recent bekeken producten