Culturele competenties in psychiatrie en psychologie

Frank Kortmann • Paperback

€ 23,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer 'evidence based' en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Patiënten raken steeds beter geïnformeerd en zijn mondiger. Zij vragen om 'zorg op maat': een behandeling afgestemd op hun persoonlijke omstandigheden, opvattingen en waarden. Daarnaast vraagt onze multiculturele samenleving om 'zorg op maat' afgestemd op de vraag van patiënten uit allerlei (sub)culturen.

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. In deze opvolger van Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie is de theorie teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van studenten aan universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting op de praktijk, onder andere in de vorm van concrete culturele competenties.

Over de auteur
Frank Kortmann is emiritus hoogleraar psychiatrie en transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft praktijkervaring als psychiater, docent, onderzoeker en mental health consultant in verschillende niet-westerse landen als Ethiopië, Afghanistan en Kosovo. Momenteel werkt hij als docent bij verschillende opleidingen en als psychotherapeut voor allochtone patiënten in een tbs-kliniek.

Details:

Auteur(s)Frank Kortmann
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023254638
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 168 x 9 mm.
Gewicht329 gr.  

Recent bekeken producten