Cultuur2

Astrid Rass, Barend van Heusden, Jeroen Tans • Hardcover

€ 27,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Cultuur2 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als je cultuuronderwijs wilt geven moet je iets weten over cultuur. Cultuur2 biedt daarom een theorie die inzicht geeft in wat cultuur is, welke bouwstenen van cultuur je kunt onderscheiden en hoe die met elkaar samenhangen. Het biedt een fundamenteel denkkader voor cultuuronderwijs waar een gemeenschappelijke taal uit voortvloeit. Deze taal werkt in alle leergebieden. De student krijgt de handvatten aangereikt, die nodig zijn om een visie te ontwikkelen en op stage of school passend cultuuronderwijs te maken. Hoe methodes en materiaal geschikt kunnen worden gemaakt voor cultuuronderwijs in de stageklas bijvoorbeeld..

Omdat cultuuronderwijs leerlingen leert over waarden is er behoefte aan een nieuwe manier van denken over waarden, cultuur en cultuuronderwijs. Binnen de opleiding speelt dit een rol, maar ook wanneer de student zelf voor de klas staat. Daarvoor legt Cultuur2 de basis.

Hij schrijft inhoud noch didactiek voor, maar laat zien hoe cultuur in elkaar zit en waarom dat zo is. De theorie 'toepassen' betekent dat de theoretische kennis in dit boek gebruikt kan worden om cultuuronderwijs te analyseren en het op basis daarvan vorm te geven of aan te passen.

Details:

Auteur(s)Astrid Rass, Barend van Heusden, Jeroen Tans
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023254867
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's156
Verschijningsdatum
Afmetingen239 x 186 x 21 mm.
Gewicht652 gr.  

Recent bekeken producten