Daar zit iets in

Marten Toonder • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na het overweldigende succes van de eerste vier delen van Het beste van Bommel opnieuw vijf van Toonders meesterlijke verhalen gebundeld.

Marten Toonder liet een groot oeuvre achter, dat door de unieke combinatie van beeld en taal een bijzondere plaats inneemt in de Nederlandse literatuur. Ik heb het voorrecht gehad om te tekenen wat ik schreef en om te schrijven wat ik tekende. De tekening was een deel van de vertelling, evenals het geschreven verhaal.

Beide een aparte entiteit, maar elkander aanvullend voor het verhaal. Beide zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Dat vond ik een heldere vertelwijze. De Bommelverhalen zijn even tijdloos als sprookjes en mythen. Bij herlezing verrassen ze steeds weer en iedere generatie zal ze opnieuw ontdekken. Na zoveel jaren blijven de verhalen vol gespierde inhoud, en maken zij op onverbiddelijke wijze de oerkrachten los die in ons aller binnenste sluimeren. Dit vijfde deel van Het beste van Bommel omvat de volgende vijf juweeltjes: Het Lemland, De waardering, Het verschiet, De tijwisselaar en De blijdschapper.

Details:

Auteur(s)Marten Toonder
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023419501
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's366
Verschijningsdatum
SerieHet beste van Bommel
Afmetingen200 x 150 x 31 mm.
Gewicht520 gr.

Recent bekeken producten