Daglicht

Marion Pauw • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Daglicht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met de succesvolle thriller 'Daglicht' beleefde schrijfster Marion Pauw haar doorbraak naar het grote publiek. De succesvolle advocate Iris worstelt met het combineren van haar carrière en de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. Plotseling blijkt dat ze een halfbroer heeft, Ray, die is veroordeeld voor een gruwelijke moord. Hij is opgenomen in een tbs-kliniek. Iris bekommert zich om zijn lot en probeert de ware toedracht rond de moord te achterhalen.

Marion Pauw is bekend van de thrillers 'Drift', 'Zondaarskind', 'Jetset' en 'Hemelen', en haar roman 'De wilden'. De thrillersschrijfster schrijft het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek 2015. Het boek 'Daglicht' is succesvol verfilmd met Angela Schrijf, Fedja van Huêt en Monique van de Ven.

Dit boek in de pers

Van sommige boeken is al snel duidelijk dat het om meer gaat dan zomaar een spannend verhaal. Dat is hier zeker het geval. De verhalen van een advocate en een autistische man, die wegens moord in een kliniek zit, vervlechten langzaam maar zeker tot één geheel. Terwijl flashbacks het verleden onthullen, worstelen de twee hoofdpersonen met de interpretatie van dat verleden. Een uitstekende thriller waarbij vooral de autistische Ray met veel inlevingsvermogen is geschetst. Samen met de makkelijke pen, het geloofwaardige plot en de verrassende ontknoping is Daglicht van Marion Pauw een logische nominatie voor de Gouden Strop.  
Juryrapport Gouden Strop  

Een vlot geschreven spannend boek dat je in de ban blijft houden.  
Esta  

Een ontroerend schone literaire thriller die Marion Pauw ogenblikkelijk op gelijke hoogte brengt met haar collega’s Esther Verhoef, Saskia Noort en Simone van der Vlugt. Van nu af aan dient Nederland- thrillerland rekening te houden met De Grote Vier.  
Hebban.nl  

De simplistische persoonlijkheid van Ray wordt geschetst met een opmerkelijk gevoel voor detail. Pauw bewijst dat ze niet in de schaduw hoeft te staan van haar vrouwelijke collega’s bij de uitgeverij die de literaire thriller heeft uitgevonden.  
VN Thrillergids  

Een ongewone en goede thriller. Spat van de pagina’s af.  
Algemeen Dagblad  

Een fascinerende vertelling over menselijk falen, het Nederlands rechtssysteem en de diversiteit van een zeeaquarium.  
De Telegraaf  

In Daglicht schetst Pauw de verhoudingen tussen de personages trefzeker in korte , uitstekend gedoseerde scènes. Het hele boek door houdt ze de touwtjes strak en de sardonische humor fris.  
NRC  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers
  • spanning in de rechtszaal

Details:

Auteur(s)Marion Pauw
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026330438
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen201 x 130 x 27 mm.
Gewicht379 gr.

Recent bekeken producten