Daisy Miller

Henry James • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,39

Overal elders € 17,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Daisy Miller is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aan het einde van de negentiende eeuw toert de jonge Amerikaanse Daisy Miller met haar moeder door Europa. Het is bon ton voor dochters van nouveaux riches uit de Nieuwe Wereld zich te laven aan de cultuur en de charmante omgangsvormen van het Oude Continent.
Daisy is een typisch Amerikaanse: zelfbewust en spontaan, en ze laat zich niets gelegen liggen aan wat anderen denken. Het is precies door deze onverdorvenheid en naïviteit dat de Amerikaanse expat Frederick Winterbourne als een blok voor haar valt. Hij woont al jaren in Europa en heeft de vormelijke en wereldwijze omgangsvormen van zijn nieuwe thuisland overgenomen. Hij doet voorzichtige toenaderingspogingen maar weet zich met haar reactie geen raad. Speelt ze een spelletje met hem? Houdt ze toch van hem? Is haar onbevangenheid echt? Daisy lijkt zich ondertussen van geen kwaad bewust en volhardt in haar stralende geflirt. Totdat ze daarmee het noodlot over zichzelf afroept.
Met Daisy Miller (1879) brak Henry James (1843-1916) door bij het grote publiek. De novelle was een ware rage - in Amerika werden zelfs Daisy Miller-hoeden verkocht - en het succes inspireerde hem tot het schrijven van zijn eerste grote meesterwerk The Portrait of a Lady.

Dit boek in de pers

Fris, spits en op-en-top Henry James: lees Daisy Miller, een bestseller van 1879.  
De Standaard  

Een jonge stijve Brit raakt gefascineerd door een vitale all-American girl in negentiende-eeuws Zwitserland. Hij doet zijn uiterste best om haar ordinair te vinden. Zo wordt haar dood een dubbelzinnig symbool.  
NRC  

Raadselachtige zedenschets in kraakheldere vertaling. […] Het raadsel blijft overeind, dankzij de nieuwe vertaling van Frank Lekens, die kraakhelder en fris is.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het einde van de 19e eeuw
  • historische romans over de liefde

Details:

Auteur(s)Henry James
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Frank Lekens
ISBN9789028426368
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Afmetingen185 x 120 x 16 mm.
Gewicht190 gr.

Recent bekeken producten