Darwins hofvijver

Tijs Goldschmidt • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,96

Overal elders € 24,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1981 vertrekt bioloog Tijs Goldschmidt naar Tanzania om een uitzonderlijk fenomeen in het Victoriameer te bestuderen: de hoge snelheid waarmee baarsachtige visjes nieuwe soorten vormen, maakt ze onweerstaanbaar _ en de droom van iedere darwinist.
Darwins hofvijver was het eerste boek voor een breed publiek waarin de verstrekkende gevolgen van de introductie van een vreemde soort in een ecosysteem werd beschreven. Tegenwoordig is dit gemeengoed en de veranderingen die in dit boek worden beschreven zijn symbolisch voor wat zich nu mondiaal voltrekt. De mens is in staat de wereld naar zijn hand te zetten: er zwemmen Zuid-Amerikaanse piranha's in de vijvers van Tokio en oneetbare Japanse oesters veroverden onlangs de Waddenzee.

Darwins hofvijver is een van de bijzonderste en fascinerendste literaire non-fictieboeken uit het Nederlandse taalgebied en was ook internationaal een groot succes.

Dit boek in de pers

Dit boek stijgt ver boven het niveau van voorspelbare ecologische griezelverhalen uit en is in de eerste plaats een literair werk.  
The New York Times  

Details:

Auteur(s)Tijs Goldschmidt
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035142503
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen213 x 136 x 29 mm.
Gewicht410 gr.

Recent bekeken producten