Dat heeft iemand anders gedaan. Politie & Wetenschap PW82

J. van Wilsem, L. Paulissen • Paperback

€ 35,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dat heeft iemand anders gedaan!

De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiewetenschap betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter. Meer informatie vindt u op www.politieenwetenschap.nl.

Plegers van identiteitsfraude misbruiken andermans persoonsgegevens, veelal om op die manier financiële winst te maken. Door het bemachtigen van iemands gebruikersnaam en wachtwoord kan men bijvoorbeeld geld overboeken in naam van het slachtoffer. Door de digitalisering van de maatschappij hebben daders talloze extra mogelijkheden gekregen om andermans persoonsgegevens buit te maken. De handel in deze gegevens is zeer levendig en vindt onder andere plaats in de onderwereld van het internet. Aangezien digitale criminaliteit zich niet beperkt tot de landsgrenzen, hebben criminelen relatief eenvoudig toegang tot miljoenen potentiële slachtoffers.
Hoewel identiteitsfraude veel beleids- en media-aandacht krijgt, is er weinig bekend over de huidige situatie in Nederland. Hoe vaak komt identiteitsfraude eigenlijk voor? Wat is de schade die slachtoffers lijden? En wie worden er eigenlijk slachtoffer? Deze studie probeert hier op basis van een representatieve slachtofferenquête antwoord op te geven. Naast deze vragen over slachtofferschap, komen ook de verschillende modus operandi van identiteitsfraudeurs uitgebreid aan bod. Wat zijn populaire methoden onder daders? Welke trends in modus operandi kunnen we in de toekomst verwachten? Deze vragen worden onder andere beantwoord op basis van gesprekken met experts in het vakgebied, afkomstig uit diverse publieke en private organisaties.
Net zo belangrijk als het schetsen van de huidige situatie, zijn de implicaties voor overheidsinstanties, banken, bedrijven en burgers. Op dit moment stappen bijvoorbeeld nog maar weinig slachtoffers van identiteitsfraude naar de politie. Aan de hand van dit boek is het mogelijk voor politieambtenaren, maar zeker ook voor andere geïnteresseerde lezers, bekender te raken met dit zich snel ontwikkelende fenomeen en zo de kennis over het onderwerp te vergroten.

Details:

Auteur(s)J. van Wilsem, L. Paulissen
UitgeverijReed Business
ISBN9789035248472
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SeriePolitie & wetenschap
Afmetingen246 x 170 x 10 mm.
Gewicht238 gr.  

Recent bekeken producten