Dat vreemde in mijn hoofd

Orhan Pamuk • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,92

Overal elders € 29,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Dat vreemde in mijn hoofd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat is belangrijker in de liefde: wat we wensen of wat het lot ons heeft toebedeeld? Bepalen onze keuzes of we gelukkig worden, of gebeurt dat door krachten die we niet onder controle hebben? Dat vreemde in mijn hoofd draait om deze vragen en portretteert tegelijkertijd de spanning tussen het stadsleven en het gezinsleven.

Mevlut Karatas is een straatverkoper die in boza handelt, een traditioneel Turks drankje. In Dat vreemde in mijn hoofd wordt niet alleen het liefdesverhaal beschreven van Mevlut en zijn vriendin Rayiha, aan wie hij brieven schrijft, maar ook zijn leven in de straten van Istanbul in een periode die vier decennia omspant, van 1969 tot 2012. In deze tijd heeft Mevlut overdag diverse baantjes, naast het verkopen van drank tijdens de kille nachten. Hij is getuige van de veranderingen die de stad en zijn bewoners ondergaan en vraagt zich vaak af wat de bron van de gekte in zijn hoofd is, een gekte die hem anders maakt dan alle anderen.

Dat vreemde in mijn hoofd wordt verteld vanuit het perspectief van een groot aantal personages en is een modern epos over het leven in een metropool. Een nieuwe triomf in het rijke oeuvre van de meesterverteller Orhan Pamuk.

Dit boek in de pers

Dat vreemde in mijn hoofd vertelt het levensverhaal van Mevlut en diens familie [...] Maar in die familiegeschiedenis weerspiegelt zich ook de historie van Turkije van de afgelopen halve eeuw en vooral die van Istanbul.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het stadsleven
  • romans over Istanbul

Details:

Auteur(s)Orhan Pamuk
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Margreet Dorleijn, Hanneke van der Heijden
ISBN9789023494157
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's608
Verschijningsdatum
Afmetingen236 x 163 x 45 mm.
Gewicht1005 gr.

Recent bekeken producten