Dat zou ik nooit doen!

Bette Westera, Naomi Tieman • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 11,19

Overal elders € 13,99

In herdruk, verwacht vanaf 30-12-2017

Reserveer

Dat zou ik nooit doen! is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dat zou ík nooit doen! behandelt een breed scala aan psychologische onderwerpen en sluit tegelijkertijd goed aan bij de leefwereld van kinderen. Hoe ga jij om met anderen? Hoeveel invloed heb je op de wereld om je heen?

Je ziet lang niet alles wat er te zien valt, maar soms merk je juist meer op dan je denkt. Zijn ooggetuigen eigenlijk wel zo betrouwbaar? Proef je alleen met je mond, of spelen ook andere zintuigen een rol? Waarom pesten kinderen, terwijl ze dat eigenlijk niet willen? Zou jíj iemand pijn doen, alleen maar omdat een ander zegt dat het moet?
Dat zou ík nooit doen! geeft antwoord op deze vragen en nog veel meer. De schrijfsters leggen met duidelijke voorbeelden uit wat bedoeld wordt met een pavlovreactie en selffulfilling prophecy, maar ook de verkeersfilosofie van Hans Monderman en het experiment naar groepsdynamica van Solomon Asch komen op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier aan bod. Elk hoofdstuk begint met een doe-het-zelftest, die kinderen laat ervaren waar het in dat hoofdstuk over gaat.

Details:

Auteur(s)Bette Westera, Naomi Tieman
IllustratorSylvia Weve
UitgeverijDe Fontein Jeugd
ISBN9789026133398
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Afmetingen244 x 174 x 19 mm.
Gewicht439 gr.

Recent bekeken producten