De aftakeling van Vladimir P.

Michael Honig • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 18,00

Overal elders € 22,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De aftakeling van Vladimir P. is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een datsja vlak buiten Moskou, twintig jaar in de toekomst. De ooit zo machtige en berekenende Vladimir P. is aan het dementeren, omringd door een schaar aan bedienden, maar verder grotendeels vergeten. Hij slijt zijn dagen met (denkbeeldige) grimmige gesprekken met voormalige vrienden, vijanden en alles daartussenin. Ondertussen benut het personeel elke mogelijke kans om geld achterover te drukken uit de schijnbaar onuitputtelijke reserves van hun werkgever. Zijn integere verpleger is de enige voor wie Vladimir bovenal een zorgbehoevende patiënt blijft. Deze Sjeremetev is de laatste eerlijke man in de hele coterie - totdat zelfs hij gedwongen wordt te kiezen tussen stelen of bestolen worden.

Dit boek in de pers

Om te beginnen het goede nieuws: dit is een steengoed boek, een sterk verhaal, meeslepend verteld, spannend gebouwd, en vaak erg grappig. Het slechte nieuws is dat wat beschreven wordt, helaas ook waarheid is. [...] Honig slaagt er op een wonderlijk eenvoudige wijze in om een complexe waarheid te vertellen over een land waarvan hij houdt en waarover hij bezorgd is.  
De Standaard  

Vol satire schetst Honig de hebzucht en het totale gebrek aan moraal in het buitenverblijf. (...) Honig schrijft vol vaart en humor. Soms cynisch (...) Regelmatig hilarisch. (...) Een vermakelijk boek dat prima mee kan in de vakantiekoffer.  
Hebban.nl  

Lekker leesbaar en belangrijk verhaal, veel van de beschreven gebeurtenissen zijn op dit moment gaande en niet eens zo ver weg.  
The Guardian  

Michael Honigs uitgangspunt is slim en zijn uitvoering ervan scherp, efficiënt en vermakelijk.  
The Independent  

Datsja's, dementie en dure horloges, het is een fenomenaal kijkje achter de schermen - en het is vooral de gedetailleerde beschrijving hoe Rusland in elkaar steekt. Het is duidelijk: om Rusland te begrijpen moet je fictie lezen, geen geschiedenisboeken. [...]. IJzersterk.  
OLAF KOENS, VOORMALIG RUSLAND-CORRESPONDENT  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moraliteit
  • verhalen over de toekomst

Details:

Auteur(s)Michael Honig
UitgeverijAtlas-Contact
Vertaler(s)Ralph van der Aa
ISBN9789025446871
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 136 x 29 mm.
Gewicht437 gr.

Recent bekeken producten