De Angst van de wijze

Patrick Rothfuss • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De Angst van de wijze is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Er zijn drie dingen die alle wijze mannen vrezen: storm op zee, een maanloze nacht, en de woede van een heer.’

Een escalerende machtsstrijd met een machtige edelman dwingt Kvothe, de held uit De naam van de wind, om de Universiteit te verlaten en zijn geluk elders te beproeven. Zwervend, berooid en alleen reist hij naar Vintas, waar hij algauw verstrikt raakt in de politieke intriges van het koningshuis. Terwijl hij machtige vrienden probeert te maken, ontdekt Kvothe een plan voor een aanslag. En ook ontmoet hij Felurian, de onweerstaanbare fee die met haar betovering al menig man in het ongeluk heeft gestort. Door haar leert Kvothe veel over de aard en de magische aantrekkingskracht van vrouwen.

 

In De angst van de wijze zet Kvothe zijn eerste stapjes op het pad naar heldendom en leert hij hoe moeilijk het leven kan zijn als je een levende legende dreigt te worden.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een sprookjesachtig boek over de waarheid achter een legende

De angst van de wijze is het tweede deel in de bekroonde serie De kronieken van Kvothe. Ook in dit deel vertelt de herbergier Kvothe over zijn avonturen. Hij verlaat de Universiteit en begint een lange reis naar Severen, waar hij een beschermheer heeft gevonden. Onderweg moet hij vechten om te overleven, en in Severen aangekomen wordt het duidelijk dat zijn problemen nog lang niet zijn opgelost. Zoals ook in De naam van de wind, het eerste boek uit de serie, schrijft Rothfuss heerlijk. De hoofdpersoon Kvothe wordt speels en met humor neergezet, waardoor het boek een sprookjesachtige sfeer krijgt. De angst van de wijze is een topper uit het genre, en leest als een sprookje.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Patrick Rothfuss
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Lia Belt
ISBN9789022563489
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's928
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 52 mm.
Gewicht1119 gr.

Recent bekeken producten