De avonturen van Hillebillie Veen

Nanne Tepper • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De avonturen van Hillebillie Veen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hille Veen, woonachtig in Veendam, ontmoet in de plaatselijke keet het meisje Yvonne, en wordt smoorverliefd op haar. Yvonne wordt op haar beurt smoorverliefd op Hille.

Dat is het begin van een kleine historie, die zich onder de handen van Nanne Tepper ontwikkelt tot een tragische liefdesgeschiedenis van legendarische proporties. In de hem kenmerkende, lenige stijl zwiert Tepper rond het jonge koppel. Hij beschrijft hoe hun dromen en verlangens langzaam gesmoord worden in de Groningse klei en hoe hun liefde gedoemd is ten slotte toch te mislukken. Dat maakt van De avonturen van Hillebillie Veen een sierlijke roman waarin, onder de oppervlakte, de wanhoop schrijnt.

Nanne Tepper (1962-2012) debuteerde met de roman De eeuwige jachtvelden, waarvoor hij de Anton Wachterprijs ontving. In 1998 publiceerde hij zijn tweede roman, De vaders van de gedachte, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. De avonturen van Hillebillie Veen, in 1998 in een beperkte oplage uitgebracht, verscheen in 2002 als reguliere boekuitgave. In 2012 stierf Tepper op vijftigjarige leeftijd.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het platteland
  • poëtisch taalgebruik

Details:

Auteur(s)Nanne Tepper
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023486718
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's124
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 123 x 12 mm.
Gewicht156 gr.  

Recent bekeken producten