De belevenissen van Ruben Jablonski

Edgar Hilsenrath • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wanneer de achttienjarige Ruben Jablonski in 1944 door de Russen wordt bevrijd uit het getto, gaat hij op zoek naar een nieuw thuis. Er volgt een avontuurlijke zoektocht, die hem dwars door de door oorlog verwoeste Balkan voert, op weg naar Palestina.
Daar heeft hij diverse baantjes in een kibboets en later in de grote stad, als bordenwasser, bouwvakker en ziekendrager. Al die tijd werkt hij aan zijn roman over het leven in het getto, maar het wil maar niet vlotten. Misschien komt dat ook door de vele meisjes die hem het hoofd op hol brengen. En passant is Jablonski getuige van het ontstaan van de staat Israël en de toenemende politieke spanningen.
'De belevenissen van Ruben Jablonski' is een roman van de allerhoogste literaire kwaliteit, gebaseerd op het leven van de auteur zelf.

Dit boek in de pers

Hilsenraths romans zijn de vrucht van therapeutisch schrijven. Bij minder getalenteerde auteurs levert dat vaak tranerige draken vol zelfmedelijden op, bij hem resulteert dat in literaire pareltjes die bruisen van levenslust.  
Knack  

Hilsenrath maakt knap voelbaar hoe onder de joodse immigranten niet alleen de opwinding vanwege het ontstaan van de staat Israël toeneemt, maar ook de bezorgdheid over de botsingen met de Arabische bevolking.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over avontuur
  • Duitse literatuur

Details:

Auteur(s)Edgar Hilsenrath
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Elly Schippers
ISBN9789041426123
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's281
Verschijningsdatum
Afmetingen221 x 146 x 32 mm.
Gewicht516 gr.

Recent bekeken producten