De Belgenreed

Ida van Dessel, Pieter Folmer • Paperback

€ 14,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De al jaren bevriende Belgische Ida van Dessel en Friese Pieter Folmer schreven dit boek samen. De titel is ontleend aan het pad vlakbij het Gaasterlandse kamp, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog Belgische vluchtelingen met elkaar praatten en wandelden. De samenwerking van de auteurs heeft geresulteerd in een prachtige roman met ontluikende én verloren liefdes.

België, rond 1910: De jonge Janneke en Louis lijken voor elkaar geboren: ze zijn onafscheidelijk. Hun verschillende geloofsachtergronden maken een huwelijk echter onmogelijk. Janneke trouwt met de Duitser Gustaaf, maar gelukkig is ze niet.

Eerste Wereldoorlog, 1914-1918: Louis raakt gewond tijdens gevechtshandelingen met de Duitsers en belandt in een interneringskamp in het Friese Gaasterland. Daar gaat hij op zoek naar Janneke. Eerder hielp hij haar vanuit België naar Friesland te vluchten, waar haar ouders inmiddels weer woonden.

België, jaren zestig: een jong meisje krijgt te horen dat ze, net als haar moeder, de aandoening Von Recklinghausen heeft. Deze komt zelden voor en is erfelijk. Terwijl voor zover bekend geen van haar vier grootouders er aan leed. Een groot raadsel. Wat volgt is een boeiende speurtocht in het verleden.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Ida van Dessel, Pieter Folmer
UitgeverijFriese Pers, Noordboek
ISBN9789033004568
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's156
Verschijningsdatum
Afmetingen212 x 142 x 15 mm.
Gewicht230 gr.  

Recent bekeken producten