De bijbel als Mythe God zij dank!

Wim Diemel • Paperback

€ 16,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wim Diemel zet in dit verhelderende boek uiteen hoe de Bijbel en zijn geschiedenis in elkaar steekt. Hij neemt de lezer mee in de geschiedenis en naar het ontstaan van de Bijbel. Door God gedicteerd? En wat is historisch waar? Hoe zit het precies met Jezus, is het echt allemaal zo gegaan? De geschiedenis blijkt een heel andere te zijn. Heeft de Bijbel dan helemaal afgedaan? Natuurlijk niet. De prachtige gedachten en verhalen zijn een schat aan mensenkennis en levenservaring. Alleen vergt het een andere kijk: de Bijbel als mythe.

De Bijbel is geschreven in een tijd, waarin het mens- en wereldbeeld totaal verschilde van het onze. Ons huidig mens- en wereldbeeld wordt voor een belangrijk deel bepaald door onze kennis van de kosmos, de microwereld van de kwantummechanica en de evolutie van het leven op onze aarde. De wetenschap heeft ons een ander inzicht gegeven in het ontstaan van de Bijbelse geschriften, in de geschiedenis en de sociologie van het oude Midden-Oosten en in de culturen en religies die toen gangbaar waren. Een mooie mythe? Jazeker.
De Bijbel biedt een schat aan menselijke ervaring, die ook voor ons van grote waarde kan zijn. Als u hem op de goede manier leest, bevrijd van historische ballast.

Details:

Auteur(s)Wim Diemel
UitgeverijNovum Publishing
ISBN9783990481868
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's260
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 137 x 18 mm.
Gewicht363 gr.  

Recent bekeken producten