De boom in het land van de Toraja

Philippe Claudel • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De boom in het land van de Toraja is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een filmmaker van middelbare leeftijd verliest zijn beste vriend, de grappige en vaak verwarrende Eugène. Laverend tussen twee magnifieke vrouwen, tussen het verleden en het heden en omringd door herinneringen aan geliefde gezichten en onverwachte ontmoetingen denkt hij na over de plek die de dood in het leven heeft.
De boom in het land Toraja is een schitterende, uiterst persoonlijke roman over de vriendschap en ouder worden, over verlies en hoop.

Dit boek in de pers

Fijnzinnig confronteert Claudel ons in deze subtiele roman met de feiten: wie jong is en het fortuin van het leven voor zich heeft liggen, kan de tijd uit het raam gooien. Wie ouder is, kan zich dat niet veroorloven. Ergens verschuift de balans en begint de voorbereiding op de dood.  
Elsevier  

De romans van Philippe Claudel zijn adembenemend goed. Zo ook De boom in het land van de Toraja. Ergens rustig gaan zitten, even goed de tijd voor nemen en tot je laten doordringen.  
Hebban.nl  

Schrijver en filmmaker Philippe Claudel laat in zijn nieuwe sleutelroman De boom in het land van de Toraja weer eens uiterst fijnzinnig van zich horen. Je herkent direct de subtiele sfeer van zijn filmwerk. Wat een indringende roman!  
Tzum.nl  

Subtiel, filosofisch proza dat aanzet tot nadenken.  
HDC Media  

De boom van de Toraja leest als een film die je gerust twee keer kunt zien om alle beelden meticuleus op je in te laten werken. De bespiegelingen zijn voortreffelijk.  
Medisch Contact  

Claudel heeft een plezierige, kalme manier van vertellen.  
Nederlands Dagblad  

Weinig boeken over de dood lezen zo vlot als De boom in het land van de Toraja van de Franse schrijver Philippe Claudel. Dat het geen loodzware bespiegeling over de eindigheid van het bestaan is, maar een zacht verteerbare memento mori, vormt de kracht van deze roman. Een tussendoortje over de dood, perfect voor aan het zwembad. We zitten toch allemaal in de wachtkamer van de dood.  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ouder worden
  • weemoedige verhalen

Details:

Auteur(s)Philippe Claudel
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023497967
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 133 x 21 mm.
Gewicht299 gr.

Recent bekeken producten