De broosheid van het zinvolle

Johan de Tavernier • Paperback

€ 28,10

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De eertijds speculatieve vraag of God geen naïeve zinsbegoocheling is, is een veralgemeende vraag geworden in het areligieuze Europese denkklimaat van vandaag. Voor vele evolutiebiologen, neurowetenschappers en ingenieurs lijkt religieus besef vaak een restant van een naïef, onkritisch en onwetenschappelijk denken. Maar is dat wel zo?

In dit boek wordt een verkennende wandeling gemaakt door het rijk gevarieerde landschap van de 'moderne' en 'postmoderne' geloofstwijfel en dito geloofsovertuigingen. We hopen dat deze verkennende historische wandeling verheldert waarom zingeving in het algemeen, en de christelijke godsdienst in het bijzonder, belangrijk zijn, waartoe ze kunnen dienen en waarin een daarbij passende levensstijl bestaat. Doorheen het boek wordt de dialoog met het hedendaagse atheïsme en agnosticisme met zijn vele objecties en twijfel volgehouden.

Het boek biedt oriëntatie en steun aan zij die zich nog gelovig opstellen en dagelijks de broosheid van de eigen overtuiging ondervinden.

Over de auteur:

JOHAN DE TAVERNIER is coördinator van de onderzoekseenheid Theologische Ethiek en leidt het Centrum voor Wetenschap, Techniek en Ethiek aan de K.U.Leuven. Hij doceert theologische ethiek, bio-ethiek en milieuethiek aan studenten theologie en religiewetenschappen en religie, zingeving en levensbeschouwing aan studenten ingenieurswetenschappen en bio-ingenieurswetenschappen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Johan de Tavernier
UitgeverijAcco, Uitgeverij
ISBN9789033486135
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 170 x 16 mm.
Gewicht331 gr.  

Recent bekeken producten