De doodsvogel

Samuel Bjørk • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,39

Overal elders € 17,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De doodsvogel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De doodsvogel van de Scandinavische schrijver Samuel Bjørk is het vervolg op zijn bestseller Ik reis alleen. Het politieduo Holger Munch en Mia Krüger keren terug in een psychologisch indringende thriller.

Een tienermeisje is ritueel vermoord en het onderzoeksteam van Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en een verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft.
Ondertussen zit Munchs dochter midden in een emotionele crisis en komt ze in contact met een zeer zieke geest...
4 sterren VN Thrillergids

Dit boek in de pers

Bjørk kan nog steeds schrijven, De doodsvogel zit ontegenzeggelijk strakker in elkaar dan Ik reis alleen en het slot is ook nu weer spannend genoeg om in een ruk uitlezen noodzakelijk te maken.  
De Volkskrant  

Net als zijn Noorse landgenoot Jo Nesbø, levert Bjørk bloedstollende pageturners af. Ook De doodsvogel grijpt de lezer bij de keel.  
De Telegraaf  

Na het grote succes van zijn debuut Ik reis alleen levert Samuel Bjørk met De doodsvogel een minstens zo huiveringwekkend vervolg af.  
Margriet  

De doodsvogel is nagelbijtend spannend.  
Leeuwarder Courant  

Dat Bjork met Ik reis allleen een fantastisch debuut schreef, is algemeen bekend. […] Maar de schrijver heeft met Doodsvogel zijn debuut op z'n minst geëvenaard.  
VN THRILLER & DETECTIVE GIDS  


Reviews & recensies

Marike

onze specialist thrillers

IJzingwekkend, ongelofelijk spannend en verslavend. Een topthriller!

Wat een heerlijke thriller is dit. Ik was na het debuut 'Ik reis alleen' al fan van Samuel Bjørk en keek dus reikhalzend uit naar het vervolg. En ik werd niet teleurgesteld, 'De doodsvogel' is zo mogelijk nog beter! Het duo rechercheurs Holger Muchs en Mia Krüger krijgt naast hun persoonlijke problemen weer te maken met een gruwelijke moord. Een 17-jarig meisje wordt ritueel vermoord. Zij is een aantal maanden gevangen gehouden en beestachtig behandeld. Er duikt een filmpje van haar gevangenschap op, waarin vaag een persoon verkleed als uil (de doodsvogel) te zien is. Er volgt een uitermate spannende zoektocht naar de dader, waarin het persoonlijke leven van Holger en Mia ook een belangrijke rol speelt. Samuel Bjørk heeft het boek geweldig opgebouwd. Als je 'Ik reis alleen' niet gelezen hebt, is dit geen enkel probleem. Alles wat je moet weten, wordt heel subtiel nog een keer uitgelegd. Korte hoofdstukken, een vlotte pen, de ijzige kou van Scandinavië en ongelofelijk spannend: elke keer als ik dacht te weten wie de moordenaar was, bleek het toch allemaal weer anders in elkaar te zitten. Samuel Bjørk heeft dus alweer een dijk van een thriller afgeleverd. Niet voor niets worden zijn boeken inmiddels in 20 landen uitgegeven en is er zowel een Zweedse als Amerikaanse tv-serie in de maak. Aanrader!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over kindermoord
  • psychopatische thrillers

Details:

Auteur(s)Samuel Bjørk
UitgeverijLuitingh-Sijthoff
Vertaler(s)Renée Vink
ISBN9789024565573
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
SerieMia Krüger & Holger Munch
Afmetingen230 x 150 x 33 mm.
Gewicht605 gr.  

Recent bekeken producten