De doos

Pieter Aspe • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De doos is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Toni Coppers: "De leading man van de Vlaamse misdaadroman, al zoveel jaar." Barend Vossen, zonderling en zoon van een vermeende collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog, wordt dood aangetroffen in zijn huis. Moord of zelfmoord? Even later wordt Robert Dewilde, zoon van een verzetsheld, brutaal afgeslacht aan de Damse Vaart. Een familievete? Onenigheid over een erfenis? Of een koelbloedige afrekening? Het geheim bevindt zich in een doos in Elounda op Kreta waar destijds de serie ‘Who pays the Ferryman?’ werd gedraaid. Of speelt er nog een ander motief? ‘Alleen ik weet het…’ In zijn zesendertigste thriller zet Pieter Aspe een ingenieus raadsel uit. Alle personages worden gedreven door één enkel motief: wraak. Wie gedreven wordt door wraak, moet twee graven delven. Een voor het slachtoffer en een voor zichzelf…

Dit boek in de pers

Aspe is uitgegroeid tot een sterk merk.  
De Morgen  

De beste thrillers die de jongste jaren in Vlaanderen verschenen zijn.  
Humo  

Gaandeweg blijkt de oplossing van het mysterie verborgen te liggen in een klein doosje met foto’s en documenten. Dat doosje bevindt zich in handen van de ik-persoon, die voor het eerst in Aspes carrière, die intussen 36 misdaadromans overspant, mee het verhaal mag vertellen.  
Gazet Van Antwerpen  

Pieter Aspe is een mooie aanwinst  
The New York Times  

De man die zijn volk thrillers leerde lezen.  
CRIMEZONE.NL  

De Vlaamse Georges Simenon.  
LE FIGARO  

Als je een thriller wilt lezen, kun je maar beter eerst een Pieter Aspe lezen.  
HERMAN BRUSSELMANS  


Reviews & recensies

Een Aspe zoals we hem graag lezen!

Heerlijk, deze nieuwe Aspe. Een echte page-turner, zoals we van hem gewend zijn geworden! Het verhaal van ‘De doos’ begint met misschien wel de meest klassieke scène in het misdaadgenre: er wordt een lijk gevonden. Maar vanaf dat moment is er niets klassieks meer aan, het gaat meteen door met een nieuw lijk, gruwelijk verminkt langs het water gevonden. Is er een link? De eerste was een rare snuiter, iemand die naar verluidt de Duitsers hielp. De tweede was de zoon van een lokale verzetsheld. Het raadsel ontspint zich vervolgens geraffineerd en de versnelling komt wanneer duidelijk wordt dat de oplossing in een doos zit opgeborgen... op Kreta. Mix daarbij wat ingrediënten als hardvochtige wraak, gewetenloze moorden en een algehele smaak van “ieder voor zich” en je hebt de nieuwe Pieter Aspe te pakken. En hij jou!

Bekijk alle reviews van Marike 


Details:

Auteur(s)Pieter Aspe
UitgeverijManteau Thriller
ISBN9789022331088
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
SeriePieter Van In
Afmetingen216 x 141 x 28 mm.
Gewicht414 gr.

Recent bekeken producten