De eerlijke vinder- midprice

Stephen King • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.
Reserveer

De eerlijke vinder- midprice is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De eerlijke vinder van Stephen King is het vervolg op de met een Edgar Award bekroonde bestseller Mr. Mercedes. Het werd unaniem lovend ontvangen, kreeg vele vijfsterrenrecensies en er werden al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht. Bij een inbraak bij de legendarische schrijver John Rothstein steelt Morris Bellamy naast veel geld een stapel aantekenboekjes met ongepubliceerd materiaal. Morris verbergt zijn buit - maar dan wordt hij gearresteerd voor een andere misdaad. Tientallen jaren later vindt een jongen, Pete Saubers, de kist en nu zijn het Pete en zijn familie die door Bill Hodges, Holly en Jerome gered moeten worden van de inmiddels nog krankzinniger en wraakzuchtige Bellamy, die na 35 jaar vrijkomt uit de gevangenis. 'Bloedspannend.' Algemeen Dagblad 'Het is een King in topvorm.' Nu.nl

Dit boek in de pers

Net als het recente Revival is De eerlijke vinder geen toonbeeld van compositorische elegantie. Gelukkig spettert de finale als vanouds. en als bonus krijgt de lezer een interessante stoomcursus "Iconen van de Amerikaanse roman".  
Het Parool  

Het leesplezier spat ervan af in De eerlijke vinder. Daarnaast is het ook nog eens bloedspannend.  
Algemeen Dagblad  

Perfecte weglezer, zinderend slot.  
Elsevier  

De onvoorspelbaarheid maar ook de vindingrijkheid van Morris maken De eerlijke vinder tot een erg spannende thriller, met een knappe intrige en een boeiende subplot over de rol van literatuur. Het is een King in topvorm.  
Nu.nl  

King schrijft op vertrouwd hoog niveau: snel, levendig, vrijmoedig en niet altijd geschikt voor de zwakke maag. Hij houdt een mooi evenwicht tussen het verhaal van de volstrekt gestoorde killer en van de oprecht jongen die de literatuur ontdekt. Rap koersend naar de ontknoping brengt hij de verhaallijnen strak bij elkaar.  
VN THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Het bloedspannende vervolg op Mr. Mercedes!

“Wake up genius.” Zo begint het meesterlijke vervolg op Mr. Mercedes. Net als in zijn klassieker Misery uit 1987 speelt King in deze messcherp geslepen thriller met het idee van een lezer wiens obsessie voor een schrijver gevaarlijk wordt. In De eerlijke vinder gaat hij nog een stapje verder en sleept hij je een zenuwslopende nachtmerrie in, waarvan je stilletjes hoopt dat die maar snel voorbij gaat. Maar dan ben je als lezer natuurlijk al lang verloren en heeft Stephen King je precies waar hij je hebben wil: vastgekluisterd aan ieder woord. King is in absolute topvorm en levert met De eerlijke vinder een huiveringwekkend spannende pageturner af waar  je ’s nachts het licht voor aan laat en die je het liefst in één ruk uitleest. Mét droge keel, hartkloppingen en klamme handen. Bekroond met 5 sterren in Vrij Nederland Detective en Thrillergids. “Perfecte weglezer, zinderend slot.” ***** aldus de Elsevier redactie. Geheel eens!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over schrijverschap
  • snode kunstzaken

Details:

Auteur(s)Stephen King
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Annemarie Lodewijk
ISBN9789021018058
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
SerieBill Hodges
Afmetingen210 x 135 x 32 mm.
Gewicht495 gr.  

Recent bekeken producten