De eerste dag

David Nicholls • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 6,40

Overal elders € 8,00

2 - 3 Werkdagen

Bestellen

De eerste dag is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is de laatste dag van hun studie. Dexter Mayhew is lang, donker en knap. En op de een of andere manier ligt hij, gedeeltelijk naakt, in haar eenpersoonsbed. Emma Morley heeft rood haar, uit een ?esje, en draagt demonstratief lompe kleren. Het is een vrouw met principes. Dus hoe komt het toch dat ze zichzelf zoenend met uitgerekend Dexter Mayhew aantreft? Is dit een onenightstand, slechts één dag uit hun leven? En wat doen ze volgend jaar op dit tijdstip, en het jaar daarna en daarna... Zijn Dex en Em het onwaarschijnlijke bewijs dat mannen en vrouwen uiteindelijk toch echt vrienden kunnen zijn? 'In romans wordt zelden het verhaal van dag tot dag verteld, maar dat het hier van jaar tot jaar gebeurt, geeft een zwierige snelheid.' NRC HANDELSBLAD 'Innemend, slim en heerlijk leesbaar.' NICK HORNBY 'De eerste dag is een heerlijk boek waarvan ik oprecht baalde toen ik het uit had!' GERDA AUKES BOEKHANDEL DEN BOER BAARN

Dit boek in de pers

Een tranentrekkend verhaal vol humor.  
Libelle  

Verrassend en ontroerend.  
Cosmopolitan  

Het verrassende van Nicholls is dat hij de lezer elke keer weer op het verkeerde been zet, tot de laatste bladzijde toe.  
Baarnsche Courant  


Reviews & recensies

Een prachtig liefdesverhaal dat me echt geraakt heeft.

15 Juli 1988: Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer. Waar zullen ze zijn op deze ene dag volgend jaar? En het jaar daarna? En elk jaar dat daarop volgt? Op de eerste dag volgen we de levens van de twee hoofdpersonages door de jaren heen. De opzet is erg origineel. Elk hoofdstuk is een 15e juli in het leven van Emma en Dex: twee mensen die duidelijk voor elkaar bestemd zijn, maar elkaar door omstandigheden en slechte timing steeds mislopen. Beide karakters zijn erg goed uitgediept en het verhaal komt daardoor helemaal tot leven. Een prachtig liefdesverhaal dat me echt geraakt heeft.

Bekijk alle reviews van Chantal van Gastel 


Details:

Auteur(s)David Nicholls
UitgeverijRainbow
Vertaler(s)Carolien Metaal
ISBN9789041709929
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's420
Verschijningsdatum
Afmetingen190 x 120 x 25 mm.
Gewicht288 gr.

Recent bekeken producten