De eerste foute man

Miranda July • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De eerste foute man is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De neurotische, kwetsbare, alleenstaande Cheryl heeft twee obsessies: een baby met wie ze zich als kind bijzonder verbonden voelde en die ze terug denkt te zien in andermans zoontjes, en Phillip, een bestuurslid van de zelfverdediging-voor-vrouwenstichting waarvoor ze werkt. Ze is ervan overtuigd dat zij en Phillip in vorige levens vaak het bed hebben gedeeld, al is dat in hun huidige bestaan nog niet gebeurd.

Als Cheryl zich laat strikken om de excentrieke eenentwintigjarige dochter van haar werkgevers een tijdje in huis te nemen, wordt haar geordende wereldje volledig op zijn kop gezet. Toch slaagt uitgerekend de egoïstische, wrede, losbandige Clee erin Cheryl met haar neus op de feiten te drukken en haar onverwacht de liefde van haar leven te bezorgen. Miranda July is een veelzijdige auteur met een volstrekt originele stem, en 'De eerste foute man' is haar schaamteloze, geestige en desoriënterende debuutroman.

Dit boek in de pers

Het romandebuut van deze veelzijdige kunstenares gaat van pijnlijk-geestig, via grotesk naar wijs en ontroerend, en kan dus zeer geslaagd worden genoemd.  
NRC  

Dit boek overtrof mijn stoutste verwachtingen, het is nergens mee te vergelijken. De eerste foute man is warm, heeft een hartslag, ademt. Het leven spat er bijna pijnlijk vanaf.  
The New York Times  

Miranda July was als filmmaakster ( Me and You and Everyone We Know) al de koningin van het groot menselijk ongemak. Ook haar zojuist verschenen romandebuut leest als een staalkaart van awkwardness.  
De Volkskrant  

Wat een oorspronkelijk debuut.  
Het Parool  

Allerlei clichés komen langs, maar ze lezen rauw en acuut, alsof ze nooit eerder zijn benoemd. Dat is een van de grote krachten van deze schrijfster.  
Trouw  

Apart, gek en ongemakkelijk is The First Bad Man [De eerste foute man] zeker. En grappig en satirisch en slim.  
Vrij Nederland  

Net als in haar films neemt de plot bizarre wendingen. [...] Maar juist deze wendingen snijden thema's aan die het verhaal overstijgen - en maken dat je het boek niet kunt wegleggen, al is het het vreemdste dat je ooit in handen hebt gehad.  
Vogue  

Het is een boek met een kloppend hart en een levende ziel en het gaat over ons aller leven op de eenzame planeet.  
Dagblad De Limburger  

De even hartverwarmende als afstotelijke hoofdpersoon Cheryl spreekt precies de dingen uit die je zelf nooit hardop zou durven zeggen, maar waar je je wel in herkent. [...] Wees welkom in haar wonderlijke wereld en geniet.  
JAN  

July's wereld is op zijn zachtst gezegd atypisch, maar ook grappig, keihard, aandoenlijk en meeslepend.  
Opzij  

De eerste foute man is niet zomaar een opeenstapeling van rariteiten, het is een oprecht onderzoek naar de mens met al z'n stomme, stroeve en smerige eigenaardigheden. Dat maakt deze roman bij vlagen opwindend, bij vlagen hilarisch, en steeds opnieuw verrassend menselijk.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over obsessies
  • verhalen over gekte en waanzin

Details:

Auteur(s)Miranda July
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Gerda Baardman, Lydia Meeder
ISBN9789023490852
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 24 mm.
Gewicht403 gr.

Recent bekeken producten