De Fictiefabriek

A.H.J. Dautzenberg, Diederik Stapel • Paperback

€ 

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een jaar lang schreven Diederik Stapel en A.H.J. Dautzenberg elkaar brieven. Allebei zijn ze op zoek naar houvast. De twee vinden steun bij elkaar en samen verkennen ze de kracht van fictie. De Fictiefabriek is een bevrijdingsroman in brieven en een bevlogen ode aan de verbeeldingskracht.

Dit boek in de pers

Je kunt de mails lezen als reddingsboeien die over en weer gegooid worden, waarbij de fictie ontsnapping biedt aan de harde werkelijkheid. Je kunt De Fictiefabriek ook lezen als een confrontatie met de huidige, morele wetten in Nederland. En dan schrik je je te pletter.  
Dagblad Van Het Noorden  

Zoals we van Dautzenberg gewend zijn betreft het in ieder geval weer een gedurfd en origineel boek: deze ‘bevrijdingsroman in brieven’, geschreven door misschien wel de twee grootste schelmen van het Nederlandse intellectuele landschap, bevat een gepassioneerde verkenningstocht in de schemerwereld tussen werkelijkheid en fictie, een gebied waar de twee Tilburgse vrienden zich thuis voelen, en waar ze elkaar al corresponderend trachten te ontmoeten. (...) Dat A.H.J. Dautzenberg een schrijver van grote klasse is staat inmiddels buiten kijf. (...) Hebben we hier soms te maken met een auteur die, in navolging van de ons allen welbekende Grote Drie, de nieuwe Grote Eén genoemd mag worden?  
THE POST  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over leugens
  • lichtvoetige filosofie

Details:

Auteur(s)A.H.J. Dautzenberg, Diederik Stapel
ISBN9789025442699
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten