De geschiedenis van mijn gekte

E. Saks • Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Schizofrenie is een chronische ziekte waarover nog veel onbekend is. Als psychiater heeft Elyn Saks er uitgebreid onderzoek naar gedaan; in dit handboe tekent zij een duidelijk portret van de ziekte.
Tegelijkertijd is De geschiedenis van mijn gekte haar eigen levensverhaal: Elyn Saks lijdt zelf aan schizofrenie. Zij vertelt hoe zij dit zelf beleeft, en lever teen zeldzaam en intiem verslag van het verschijnsel psychose. Ze beschrijft wat haar geholpen heeft bij het omgaan met haar ziekte, en bij het actief en productief blijven ondanks haar strijd met waan en werkelijkheid.
Dit boek heeft twee doelstellingen: hoop geven aan mensen die lijden aan een ernstige psychische ziekte, en begrip kweken bij hun omgeving.
Elyn Saks is professor in de psychiatrie, gedragswetenschappen en medisch recht aan de University of South California. Ze heeft verscheidene boeken en vele artikelen op haar naam staan. Ze is paranoïde schizofreen en is driemaal opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis (en vastgebonden in een isoleercel). Ze herstelde steeds, maar left oog in oog met een verraderlijke ziekte.
'Dit fascinerende persoonlijke verslag van Saks leest als een roman, door de karakters, dialogen en spanning.' - PUBLISHERS WEEKLY
'Schizofrenie is een bedreigend word - te vaak stellen we het gelijk met een leven van ellende, eenzaamheid en psychotische kwellingen. Dit wordt weergaloos weerlegd door De geschiedenis van mijn gekte, een gedetailleerde levensgeschiedenis die beschrijft hoe met medicatie, emotionele ondersteuning en (in het geval van dr. Saks) psychoanalyse een zwaar schizofreen persoon het voor elkaar kan krijgen een leven vol creatief werk, liefde en vriendschappen te leiden. Het is het meest lucide en hoopvolle verhaal over schizofrenie dat ik ooit heb gelezen.' - OLIVER SACKS, toonaangevend neuroloog en auteur

Dit boek in de pers

De geschiedenis van mijn gekte is ook indrukwekkend vanwege zijn leesbaarheid, zonder de wetenschap geweld aan te doen. Je kan niet anders dan bewondering hebben voor iemand die door pure wilskracht zoveel bereikt heeft en een gigantisch risico neemt door haar grote geheim met de wereld te delen.  
Metro  

In De geschiedenis van mijn gekte laat Elyn Saks de lezer op zeldzaam verhelderende wijze meevoelen hoe het is om psychotisch te worden.  
Psychologie Magazine  

Het verhaal van Elyn Saks kenmerkt zich door moed, volharding en een forse dosis geluk. Haar grootste verdienste is echter dat de lezer door haar heldere schrijfstijl een zeldzame blik kan werpen tot op de ontoegankelijke bodem van een schizofreen brein.  
Nederlands Dagblad  

Een bloemrijk, genuanceerd en opwekkend verhaal.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over schizofrenie
  • non-fictie om bij te ontspannen

Details:

Auteur(s)E. Saks
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)M. Kooreman
ISBN9789024552207
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's367
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 32 mm.
Gewicht591 gr.

Recent bekeken producten