De gloed

Roberto Calasso • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 47,96

Overal elders € 59,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De gloed is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Drieduizend jaar geleden ontstond in India een manier van denken die veraf ligt van ons huidige rationalistische wereldbeeld: een weten dat alles omvatte, van het allerkleinste tot het allergrootste, van zandkorrel tot voorbij de grenzen van het heelal - de Veda. De afstand van deze denkwijze tot onze hedendaagse cultuur lijkt onoverbrugbaar, maar Roberto Calasso laat zien dat dit mythisch denken een noodzaak is - ook in de moderne tijd.

Op zijn hoogsteigen en verrassende manier laat Roberto Calasso in zijn boeken zien hoe wij niet zonder mythisch denken kunnen, ook al menen we dat we met onze technologie en kennis alles onder controle hebben.

In De gloed concentreert hij zich daartoe op de Veda, een millenniumoude leer afkomstig uit India. Deze leer bestaat uit een ogenschijnlijk ongeordende verzameling hymnen, rituelen, godenverhalen en bovennatuurlijke invallen. De kern ervan is het begrip 'de gloed': de geestelijke materie waaruit de wereld is ontstaan en die leidde tot de geboorte van de menselijke geest. En hoe groot tegenwoordig de afstand ook is tot een dergelijke manier van denken over het leven, toch biedt die de moderne mens de mogelijkheid om op een andere, betere manier om te gaan met basale gebeurtenissen en ervaringen die zich onttrekken aan de ratio. Verworvenheden die we als vanzelfsprekend beschouwen, komen daardoor in een ander licht te staan.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over India
  • non-fictie met diepgang

Details:

Auteur(s)Roberto Calasso
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Els van der Pluijm
ISBN9789028425941
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 151 x 37 mm.
Gewicht631 gr.

Recent bekeken producten