De greppel

Herman Koch • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
De laatste bestelling was 4 uur geleden.
Bestellen

De greppel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘De greppel’ is de nieuwe Herman Koch, auteur van het Boekenweekgeschenk 2017. Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. En nog wel met die oerdegelijke wethouder die zich inzet voor het milieu. Niet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken is geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. Dan staat opeens zijn vierennegentigjarige vader op de stoep: hij en zijn vrouw willen samen euthanasie plegen. ‘De greppel’ laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Of ziet Robert Walter de dingen juist voor het eerst echt helder? Herman Koch (1953) was bekend als televisiemaker (‘Jiskefet’) en is inmiddels wereldberoemd geworden met ‘Het diner’. Die roman werd verkocht aan achtenveertig landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. De Amerikaanse verfilming, ‘The Dinner’, gaat in 2017 in première. ‘De greppel’ gaat over macht, jaloezie en is geestig en verontrustend: een onmiskenbare Herman Koch.
Nu gratis verzending

Dit boek in de pers

Koch beheerst zijn metier met zo'n achteloze superioriteit dat je het - onterecht - met gemakzucht zou kunnen verwarren. Wat hij doet is vernuftig, bedrieglijk helder en vol frictie.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Frank Libeer

onze specialist literatuur

Als lezer blijf je perplex achter!

De Amsterdamse burgemeester Robert Walter vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met de muffe wethouder van milieu. Robert is geen man om van te houden: hij pronkt met zijn macht, barst van de vooroordelen en rechtste meningen en kijkt arrogant naar de wereld en zijn medemensen. Maar zijn zelfvertrouwen brokkelt gestaag af, de jaloezie maakt hem kapot. Robert zoekt naar aanwijzingen, maar vindt ze niet. Je kijkt als lezer mee door zijn ogen en wordt op den duur net zo paranoïde als hij: doet ze het nu of doet ze het niet? In zijn jacht op spoken schuwt Koch de actuele maatschappelijke hangijzers niet - van windenergie tot euthanasie: over alles heeft burgemeester Robert een uitgesproken mening. Behalve over het vreemdgaan van zijn vrouw. Want stel dat hij een sluitend bewijs vindt, zou hij haar affaire dan onder ogen durven zien? Of zou hij doen alsof het nooit gebeurd is? Koch bouwt in 'De Greppel' de spanning tergend traag op zoals alleen hij dat kan, met veel humor en een vlijmscherpe blik. En toch is er altijd die wazigheid: gebeurt het echt of niet? Om op het einde de lezer perplex achter te laten.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over persoonlijke problemen
  • romans

Details:

Auteur(s)Herman Koch
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026332296
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 146 x 32 mm.
Gewicht515 gr.  

Recent bekeken producten