De grote vlucht inwaarts

Thijs Lijster • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De grote vlucht inwaarts is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wereld lijkt steeds complexer en onoverzichtelijker te worden. In de hedendaagse ‘netwerksamenleving’ kun je geen kop koffie drinken zonder je medeschuldig te maken aan uitbuiting en slavernij, en staat je baan op het spel omdat aan de andere kant van de wereld een bank omvalt. Hierdoor beschouwen we de wereld steeds vaker als iets gevaarlijks waarover we geen controle hebben. Terwijl de maakbare samenleving ten grave gedragen wordt, keren we de blik naar binnen en klampen we ons vast aan de dingen die we nog wél in de hand hebben. Het resultaat: collectief narcisme, de ‘ikeaficatie’ van de samenleving en een publieke sfeer waarin een scherpe mening meer waard is dan een weloverwogen oordeel.
Met soepele pen en scherpe analyses biedt filosoof Thijs Lijster een caleidoscopische blik op de meest uiteenlopende culturele en maatschappelijke fenomenen, zoals design, de heropleving van het detectivegenre, de alomtegenwoordigheid van opiniepeilingen en de positie van illegale immigranten.
De grote vlucht inwaarts is een pleidooi voor tegendraads denken en een brede filosofische blik waarbij zelfs het meest onbeduidende detail beschouwd kan worden als betekenisvol.

Dit boek in de pers

Nauwgezet analyseert Thijs Lijster kunst, detectives en reclames om te concluderen dat de mens zich naar binnen keert. Een gezamenlijk streven naar idealen is verruild voor individualistisch consumentisme.  
De Volkskrant  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over de maatschappij
  • filosofische boeken

Details:

Auteur(s)Thijs Lijster
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023497493
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 138 x 26 mm.
Gewicht402 gr.  

Recent bekeken producten