De Japanse minnaar

Isabel Allende • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

De Japanse minnaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alma is tien jaar oud als ze in 1939 door haar ouders naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd om aan de nazi's te ontkomen. Het verdriet om haar in Polen achtergebleven vader en moeder, die de naziterreur niet zullen overleven, wordt slechts verzacht door de vriendschap met haar achterneef Nathaniel en met haar vriendje Ishimei, de zoon van een Amerikaans- Japans echtpaar. De vijandschap waarmee de Amerikaanse samenleving hen bejegent tijdens en na de Tweede Wereldoorlog Alma is een vluchteling, Nathaniel Jood en Ishimei Japanner brengt hen bij elkaar. Ishimei wordt Alma's grote liefde, maar zij trouwt met Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim. Jaren later wordt dit verhaal ontrafeld door Alma's kleinzoon Seth, die Alma regelmatig komt opzoeken in het bejaardentehuis. Daar leert hij de verzorgster Irina kennen, een jonge vrouw met een getroebleerd verleden. Tussen Seth en Irina ontstaat voorzichtig iets moois, maar ook Irina moet zich eerst bevrijden van wat zij jarenlang geheim probeerde te houden.

Dit boek in de pers

Helaas, halverwege de roman kan Allende de verleiding niet weerstaan het luik van haar rommelzolder weer open te zetten. De dialogen worden houterig, er worden schoolse geschiedenislesjes opgezegd, en wijze woorden gedebiteerd met de diepgang van tegeltjeswijsheden. Ten slotte vliegen de onthullingen je om de oren.  
De Volkskrant  

De Japanse minnaar is een intiem en rijk verhaal door de precieze manier waarop Allende vertelt over het innerlijk van haar personages. Mooi.  
Algemeen Dagblad  

Hun gepassioneerde romance lijkt rechtstreeks afkomstig uit de negentiende-eeuwse literatuur. Zelfs een pauze van drie decennia doet het vuur tussen hen niet doven. Het heeft iets magisch, en de dwalende geesten om de gaten in het verhaal te dichten, ontbreken niet. Zo kennen we Allende weer.  
Elsevier  

Na haar uitstapje naar het thrillergenre met haar vorige boek Ripper is dit weer een ouderwetse Allende: kleurrijk, dramatisch, humoristisch en vol passie.  
Nu.nl  


Reviews & recensies

Haar pen van liefde brengt je naar Allende’s Verenigde Staten

Liefhebbers van Isabel Allende weten dat zij kwaliteitsromans aflevert. Keer op keer raakt ze je met haar schijnbaar argeloze beschrijvingen van bijzondere personages: ogenschijnlijk simpel, maar altijd neemt ze je laag voor laag mee… de diepte in. Naar de ziel van haar karakters, naar de ziel van de tijdsgeest en naar de ziel van haar rode draad. Want rood is de kleur van Allende’s boekenaura’s. In haar eerdere titels is het veelal Zuid-Amerika waar de liefde opbloeit en het vurig rood zich toont via eeuwenoude familiegeschiedenissen. Zo ook in De Japanse minnaar, alleen begeven we ons nu op Amerikaans terrein met een Japans-Europees tintje. Ook ver buiten haar zo geliefde en typerende Zuid-Amerikaanse grenzen, laat deze schrijfster zien dat de liefde een bron van inspiratie is. En dat altijd zal zijn. Voor haar en voor haar lezers. En dan ook meteen een chapeau voor die heerlijke Nederlandse vertalingen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oorlogsverledens
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Isabel Allende
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Henk van den Heuvel
ISBN9789028426214
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 26 mm.
Gewicht402 gr.

Recent bekeken producten