De kant van Swann

Marcel Proust • Paperback

€ 25,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op zoek naar de verloren tijd is een van de grootste triomfen van de wereldliteratuur. In deze romancyclus wordt de lezer door het zintuiglijke proza van Marcel Proust gevangen in een web van subtiliteiten, onvergetelijke karakters, verfijnde ironie, glasheldere zinnen en messcherpe observaties. In De kant van Swann, het eerste deel van de cyclus, gaat de verteller herinneringsgewijs terug naar zijn jongensjaren en adolescentie. Hij vertelt over zijn initiatie in de liefde en in het complexe salonleven aan het einde van de negentiende eeuw, waarbij hij zich spiegelt aan de intrigerende figuur Charles Swann.

De vertaling van A la recherche du temps perdu geldt als een van de grootste vertaalprestaties die in het Nederlandse taalgebied zijn geleverd. Vertaalster Thérèse Cornips werd voor haar werk gelauwerd met de Martinus Nijhoff Vertaalprijs.

Ieme van der Poel, hoofddocent Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, schreef een inleiding bij Op zoek naar de verloren tijd, en voorzag samen met Ton Hoenselaars, hoogleraar Engelse letterkunde aan de Universiteit Utrecht, De kant van Swann van een begeleidend notenapparaat.

Details:

Auteur(s)Marcel Proust
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Thérèse Cornips
ISBN9789023498520
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's608
Verschijningsdatum
SerieOp zoek naar de verloren tijd
Afmetingen216 x 137 x 46 mm.
Gewicht762 gr.  

Recent bekeken producten