De keizer aller ziektes

Siddhartha Mukherjee • Paperback

€ 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De keizer aller ziektes, een biografie van kanker, beschrijft de ziekte van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en biedt zelfs een blik in de toekomst. Siddhartha Mukherjee, oncoloog, onderzoeker en gelauwerd auteur, onderzoekt kanker met de precisie van een celbioloog, het perspectief van een historicus en de hartstocht van een biograaf. Het resultaat: een indrukwekkend, helder en inzichtelijk relaas van een ziekte waar mensen al meer dan vijfduizend jaar mee leven en aan sterven. Het is een verhaal van vindingrijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen, maar ook van overmoed, paternalisme en onbegrip. Mukherjee doet verslag van decennia van ontdekkingen, tegenslagen en overwinningen tot en met de razendsnelle hoopvolle ontwikkelingen van de laatste tien jaar. Altijd staat bij hem de mens centraal, van de Perzische koningin Atossa, die 500 voor Chr. een slaaf haar borst liet afzetten, tot de eerste patiënten die in 1948 chemotherapie ondergingen, en zijn eigen leukemiepatiënt Carla, wier verhaal het boek draagt. Het boek leest als een literaire thriller, met kanker als hoofdpersoon. De keizer aller ziektes is een overrompelend en aangrijpend boek over een ziekte waar we, dankzij nieuwe inzichten in wat kanker is, wellicht mee kunnen leren leven in plaats van eraan te sterven.

Dit boek in de pers

Magistrale, gedurfde en aangrijpende geschiedenis van de 'keizer aller ziektes'. (...) 'Een behandelend arts/onderzoeker met een gouden pennetje is al zeldzaam, maar als dat dan ook nog wordt gecombineerd met analytisch vermogen, het talent om complexe zaken helder uit te leggen, een subtiel gevoel voor de historiciteit en de feilbaarheid van het medisch denken plus de durf om een ontzagwekkend grote greep te doen - dan heb je iets bijzonders in handen.  
NRC  

Meesterlijk.  
The New York Times  

Briljant.  
Vrij Nederland  

De Amerikaanse arts Siddhartha Mukherjee beschrijft de strijd tussen mens en kanker meeslepend in De keizer aller ziektes. Het is vaak hard hollen om op dezelfde plek te blijven.  
Leeuwarder Courant  

Mukherjee's grondige research heeft er ook toe geleid dat vrijwel ieder personage in zijn boek tot leven komt. Dat, gecombineerd met zijn stitlistische gaven, maakt dat het boek, ondanks het 'zware' onderwerp, zeer leesbaar is. De lezer wordt op een toegankelijke wijze bijgepraat over de oncologie in het begin van de eenentwintigste eeuw.  
Medisch Contact  

Indrukwekkend.  
VPRO Boeken  

Een monumentaal boek. Mukherjee schreef een monument voor het leven en een ode aan de menselijke inventiviteit (...) Hij slaagt erin moeilijke dingen eenvoudig uit te leggen zonder uitleggerig te worden. Hij gaat zelfs verder, het wordt een spannend verhaal met hier en daar een hoog poëtische gehalte en een ontroerende menselijke diepgang. (...) Zijn boek is, volkomen onverwacht maar terecht, aan een wereldwijde triomftocht bezig.  
Standaard der Letteren  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over medische geschiedenis
  • non-fictie met diepgang

Details:

Auteur(s)Siddhartha Mukherjee
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023472896
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's592
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 49 mm.
Gewicht774 gr.  

Recent bekeken producten