De killing 2

David Hewson • Paperback eci.be lezers

€ 22,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De killing 2 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het tweede boek van de hitserie The Killing. Negenendertig treden voeren naar de onheilspellende begraafplaats Mindelunden. Chef moordzaken Lennart Brix beklom deze treden bijna vijftig jaar geleden voor het eerst, toen zijn vader hem kennis liet maken met dit oord en zijn macabere verleden. Die eerste kennismaking was verpletterend en cruciaal voor zijn verdere leven.Midden in de nacht hebben de forensische dienst en het rechercheteam van Brix zich in allerijl naar de begraafplaats begeven om een gruwelijk plaats delict te onderzoeken. Een vrouw is vastgebonden aan de middelste van drie staken. De blauwe badjas die ze draagt is stukgescheurd, waardoor zichtbaar is hoe beestachtig ze moet zijn mishandeld. Haar gezicht is gekneusd en bevuild. Bloed uit haar neus is opgedroogd aan weerskanten van haar mond, als de schmink van een tragische clown...

Er zijn twee jaar verstreken sinds de Nanna Birk Larsen-zaak en Sarah Lunds oneervolle aftocht naar een uithoek van Denemarken. Wanneer de vrouw op de begraafplaats een bekende advocaat blijkt te zijn, wordt de zaak al snel complex en veelomvattend. Brix roept de hulp in van Lund, de beste rechercheur met wie hij ooit heeft gewerkt. Zal het haar lukken zich te rehabiliteren?

David Hewson heeft ruim tien thrillers op zijn naam staan. Samen met de Deense scenarioschrijver Søren Sveistrup werkte hij aan dit boek, dat is gebaseerd op de tweede tv-serie van The Killing. Voorafgaand en tijdens het schrijven heeft Hewson veel tijd in Kopenhagen doorgebracht. Net als bij De Killing – gebaseerd op de eerste tv-serie – had Hewson volledige creatieve vrijheid, waardoor deze thriller geheel zelfstandig te lezen is.

Dit boek in de pers

Voegt een meerwaarde toe aan de al fantastische tv-serie.  
De Standaard  

Beter dan op tv. Het boek overtreft alle verwachtingen.  
De Telegraaf  

Even intrigerend als de tv-serie. Boeit tot aan de allerlaatste bladzijde.  
JENS LAPIDUS  

Details:

Auteur(s)David Hewson
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Nienke van der Meulen
ISBN9789022562581
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's528
Verschijningsdatum
SerieKilling
Afmetingen230 x 150 x 39 mm.
Gewicht727 gr.  

Recent bekeken producten