De kindertrein

Christina Baker Kline • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De kindertrein is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wanneer de negentigjarige Vivian Daly de zolder van haar landhuis wil opruimen, krijgt ze hulp van de zeventienjarige, tegendraadse Molly. De zolder blijkt vol te liggen met aandenkens aan Vivians turbulente leven, van een oude kinderjas tot brieven van haar grote liefde. Ze begint te vertellen over haar arme Ierse familie, die per boot naar New York vertrok en daar omkwam bij een brand. Vivian bleef als wees achter en werd kort daarop met de 'kindertrein' naar het Midden-Westen gebracht, omdat daar een beter leven zou wachten. Niets was minder waar. Ademloos luistert Molly naar haar verhaal en ze ontdekt dat haar leven en dat van Vivian meer op elkaar lijken dan ze ooit had gedacht.

Met De kindertrein heeft Christina Baker Kline een krachtige roman geschreven over weerbaarheid, nieuwe kansen en onverwachte vriendschap.

'De kindertrein is een ontroerende pageturner over twee vrouwen op zoek naar een thuis.' Publishers Weekly

Tussen 1854 en 1929 reden er zogeheten 'kindertreinen' vanuit de steden aan de oostkust naar het Midden-Westen, met duizenden wezen aan boord wiens lot slechts bepaald werd door het toeval.

Dit boek in de pers

Aangrijpende good read.  
GLAMOUR  

Zo'n boek dat je bijna niet kunt wegleggen.  
Nederlands Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een bijzonder indrukwekkend verhaal dat je bij de keel grijpt

Na het lezen van dit boek wilde ik tegen iedereen schreeuwen dat ze het boek ook moeten lezen. Bij dezen doe ik dat: LEES HET BOEK! Het thema, waar ik overigens voordat ik het boek las nog nooit van gehoord had, is zo ontzettend interessant en aangrijpend. Het gaat over de kindertrein die echt heeft bestaan in de 19e en 20e eeuw. Weeskinderen, of soms ook kinderen uit arme gezinnen, werden tussen 1850 en 1930 vaak op de trein gezet vanuit steden aan de oostkust naar het middenwesten van Amerika. Vaak belandden die kinderen in verschrikkelijke situaties waarin ze hard moesten werken op boerderijen of in de huishouding. De hoofdpersoon Vivian maakte dat mee en langzaam maar zeker vertelt zij haar hele levensverhaal aan Molly, de andere hoofdpersoon in deze indrukwekkende roman. Zo wordt aan de hand van het persoonlijke verhaal van Vivian de geschiedenis van de kindertrein uit de doeken gedaan. Een hele mooie vertelvorm om de historie dichtbij te laten komen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over weeskinderen
  • romans over Amerika

Details:

Auteur(s)Christina Baker Kline
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Carolien Metaal
ISBN9789026330346
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen202 x 133 x 25 mm.
Gewicht349 gr.

Recent bekeken producten