De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren

Haruki Murakami • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren' van Haruki Murakami is Tsukuru Tazaki opeens helemaal alleen. Zijn jeugdvrienden, die zijn achtergebleven in zijn geboortestad toen hij in Tokyo ging studeren, willen hem van de ene op de andere dag niet meer kennen. En hij heeft geen idee waarom.

Verlangen - naar vriendschap, liefde, een verloren jeugd: het is ondertussen een klassiek thema in het universum van Haruki Murakami, nu weer voortreffelijk verbeeld in zijn melancholieke, kleurloze hoofdpersoon.

Dit boek in de pers

Een verstild boek met bedaarde beschrijvingen en kalme conversaties (…) troostend en therapeutisch.  
De Standaard  

De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren is Murakami op zijn zuiverst. Een roman als een gletsjer die smelt tot je je laat meedrijven op de hartenpijn van het postadolescent zijn.  
De Morgen  

Het dobberen in doelloosheid, de alles verterende hunker, het onbestemde gevoel van gemis: allemaal vintage Murakami. En ook in deze roman blijft de Japanse grootmeester het grensgebied tussen droom en werkelijkheid verkennen.  
Humo  

[Het boek] overtuigt als een metaliteraire vertelling over de menselijke noodzaak om verhalen te verzinnen die sterker zijn dan de werkelijkheid.  
NRC  

De nieuwe Murakami is net zo'n gebeurtenis als de nieuwe Stones vier decennia terug. Typisch is dat muziekcritici doorgaans vonden dat 'de nieuwe Stones' tegenviel. (…) Het mooie van Murakami is dat hij zich in verschillende cultuurgebieden op verschillende niveaus laat lezen. Deze auteur laat zijn lezers de ruimte, gelijk een saxofonist in een improviserend ensemble.  
De Volkskrant  

Een psychologische roman over de rijping van een gemiddeld mens. Neergezet in heldere lijnen en met een paar emotionerende scènes - als Tsukuru erachter komt wat er in het verleden is gebeurd. Murakami puur, zou ik zeggen.  
Trouw  

Een klassiek lied van verlangen, gemiste kansen en het verstrijken van de tijd.  
Algemeen Dagblad  

Murakami lezen is 'het andere' aanvaarden, in proza van een verbeeldingskracht die onze ratio vaak te boven gaat, maar niet ons gevoel. (…) Uniek proza, waarin ik ten beste de belofte van een nieuwe literaire vorm proef. Misschien is het zelfs de soort (aan het irrationele laborerende) verhalende literatuur die de toekomst heeft. (…) Dit is anders dan alles wat we gelezen hebben.  
Vrij Nederland  


Reviews & recensies

Fascinerend verhaal over een man op zoek naar de wortels van zijn grootste trauma

Tsukuru Tazaki wordt uitgestoten door zijn vier jeugdvrienden. En hij heeft geen idee waarom. Jaren later wordt hij verliefd op de reisleidster Sala, die merkt dat hij nog steeds lijdt onder die afwijzing. Ze zet hem ertoe aan om nu eindelijk eens uit te zoeken wat er gebeurd is. Dat doet Tsukuru – en hij stuit op moedwil, misverstand en misdaad. Murakami is een auteur die je echt wil volgen. Zijn onmiskenbare meesterschap, zijn intrigerende on-westerse benadering van de realiteit, zijn verassende verhaallijnen en fascinerende personages maken elke roman van zijn hand een gebeurtenis. Voor wie Murakami reeds kent, is dit een warm weerzien. Voor wie nog met hem moet kennismaken, is deze voor zijn doen beknopte roman een mooie ontmoeting.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over eenzaamheid
  • romans over vriendschap

Details:

Auteur(s)Haruki Murakami
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Jacques N. Westerhoven
ISBN9789025445959
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's363
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 135 x 29 mm.
Gewicht432 gr.

Recent bekeken producten