De kunst van het veldspel

Chad Harbach • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De kunst van het veldspel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Westish College, een kleine universiteit aan de oever van Lake Michigan. De jonge, getalenteerde honkballer Henry Skrimshander is voorbestemd om een ster te worden. Maar wanneer tijdens een wedstrijd een routineworp van zijn hand verkeerd uitvalt, nemen vijf levens een andere wending. Henry s groeiende gebrek aan zelfvertrouwen lijkt zijn veelbelovende toekomst te ruïneren. Het hoofd van de universiteit, de eeuwige vrijgezel Guert Affenlight, wordt onverwacht verliefd. Owen Dunne, Henry s homoseksuele kamergenoot, raakt verwikkeld in een gevaarlijke affaire. Mike Schwartz, de aanvoerder van het honkbalteam en Henry s beste vriend, beseft dat zijn carrière in gevaar komt als hij Henry blijft steunen. En Pella Affenlight, Guerts dochter, keert na een mislukt huwelijk terug naar Westish, vastberaden een nieuw leven te beginnen. Tijdens het honkbalseizoen ontstaan nieuwe relaties tussen deze vijf onvergetelijke personages die elkaar uiteindelijk helpen hun weg te vinden. De kunst van het veldspel is een intelligente, warme roman over ambitie, familie, vriendschap en liefde en is de gedroomde entree van een groot schrijver.

Dit boek in de pers

Chad Harbach mag meteen meespelen met de groten. Het zelfvertrouwen en de klasse spatten af van zijn oer-Amerikaanse debuutroman 'De kunst van het veldspel'.  
De Standaard  

Het is de krachtige weergave van Henry's gevecht met zichzelf die het boek mijlenver uittilt boven wat bij een mindere schrijver banale baseballpraat was geweest.  
De Morgen  

De kunst van het veldspel is een roman met mythische proporties, een debuut dat de magie van een spelletje laat kristalliseren tot een versgeslepen diamant aan de al rijk bezette kroon van de Amerikaanse literatuur.  
Knack  

Even verslavend als een Deense tv-krimi (…) een zeldzaam droomdebuut  
Humo  

Het debuut van Chad Harbach is zo bejubeld dat je vanzelf naar zwakke punten gaat zoeken. Die zijn er niet. Het is een roman waar je voor wilt juichen, als het de karakters tegenzit wil je scheldend opspringen of een fluitconcert inzetten, en soms durf je amper verder te lezen uit angst voor een slechte afloop. (...) Dat is misschien wel Harbachs grootste prestatie: hoe goed, hoe trefzeker hij zich weet te verplaatsen in vijf totaal verschillende karakters, hoe hij ze tegen elkaar uitspeelt en weer naar elkaar toe laat groeien. En op elke pagina, soms zelfs in elke alinea, is een rake, inzichtelijke zin te vinden, of het nou over honkbal, Melville of hopeloze verliefdheden gaat.  
HP/De Tijd  

Het boek is evenmin een roman over honkbal als Moby Dick een roman over walvisvaart is, maar de sport speelt wel een heel grote rol en is de eerste roman waarin dat op werkelijk geslaagde wijze gebeurt.  
NRC  

Het romandebuut van het jaar. Een droom van een boek, over mensen die hun dromen najagen en daarin teleurgesteld worden en over hoe het daarna verder moet. Over ambities, rolmodellen en de ziel als een werk in ontwikkeling. (...) Harbach sleept je op een onnadrukkelijke manier volkomen mee. De kunst van het veldspel is een boek om in te verdwijnen.  
NRC  

Ik heb het aan één stuk door gelezen. Je wíl naar de volgende pagina. (...) Je gaat van de ene verbazing in de andere verbazing. (...) Fabelachtig geschreven.  
DWDD  

De kunst van het veldspel is een magisch, melancholisch verhaal over vriendschap en volwassen worden dat het debuut markeert van een immens getalenteerde schrijver.  
The New York Times  

Een daverende homerun. (...) Een waar meesterwerk, een even onweerstaanbare als toegankelijke roman vol vriendschap, liefde, dromen, faalangst en humor - en honkbal.  
De Volkskrant  

Vuistdik, zwierig én grappig is het meeslepende debuut van Chad Harbach. Wie aan dit boek begint wordt een wereld binnengezogen waaruit je niet meer kunt en wilt ontsnappen. Het grijpt de lezer met een negentiende-eeuwse onbevangenheid bij de lurven, om hem vijfhonderd pagina's later los te laten met het gevoel: 'Wat? Is het nu al afgelopen?'.  
De Volkskrant  

Een literaire sensatie. (...) Een sprankelende, breed opgezette en goed geschreven roman met een schitterend slot. (...) Een meeslepend verhaal over ambitie, perfectionisme, angst en liefde. Fenomenaal.  
Het Parool  

Opvallend volwassen proza  
Trouw  

Een grootse roman. (...) Kleurrijke, vertederende personages. De kunst van het veldspel is een rijk, caleidoscopisch werk. Het roept herinneringen op aan de levendige romans van John Irving. (...) De lezer zal worden meegesleept door een even amusant als roerend relaas van een groot literair talent. Een relaas dat niet alleen iets duidelijk maakt over sport, maar ook over ambitie, perfectionisme, liefde en andere boeiende zaken des levens.  
Elsevier  

Geschreven in de beste Amerikaanse traditie  
Nu.nl  

Een ontroerende, mooie en slimme roman. (...) Harbach weet personages te creëren waar ik me zo aan hechtte dat ik tegen het eind steeds langzamer ging lezen. (...) Een van de beste leeservaringen van het afgelopen jaar.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de universitaire wereld
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)Chad Harbach
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Joris Vermeulen
ISBN9789023479956
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's528
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 151 x 47 mm.
Gewicht936 gr.

Recent bekeken producten