De langste nacht

Otto de Kat • Hardcover

€ 17,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De langste nacht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sinds de bevrijding woont Emma Verweij in een straat die tijdens de oorlog een bastion van vriendschap en liefde is geworden. Ze trouwt er, krijgt kinderen en 'vergeet' de tijd waarin ze met haar eerste man in nazi-Berlijn woonde. Nu, 96 jaar oud, bereidt zij zich voor op het einde van haar leven. In de laatste nachten herleeft zij haar gelukkige jaren, maar meer nog komt zij onder vuur te liggen van verdrongen scènes uit haar verleden. Dan komt terug wat verdwenen leek. De oorlog spookt in haar door, ze verdwaalt in haar herinneringen aan de liefdes die ze heeft gekend, ze ondergaat opnieuw en heviger dan ooit het leven dat ze leefde en niet leefde. Het is alsof de dood haar wakker schudt.

In De langste nacht, de indrukwekkende nieuwe roman van Otto de Kat, verbindt de schrijver verhalen uit de recente Europese geschiedenis tot een beeldenrijk geheel, waarin de grenzen tussen verleden en heden vervagen, en Emma haar leven in glasheldere fragmenten betekenis verschaft.

De langste nacht is de vijfde roman van Otto de Kat (1946). Zijn eerdere romans - Man in de verte, De inscheper, Julia en Bericht uit Berlijn werden lovend ontvangen in binnen- en buitenland en beleefden vele herdrukken. Zijn werk is vertaald in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Zweeds en Spaans.

Dit boek in de pers

Leven in de achteruitkijkspiegel  
NRC  

Alles is zacht en fluisterend in het levensverhaal van de 96-jarige Emma  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oorlogsverledens
  • romans over herinneringen

Details:

Auteur(s)Otto de Kat
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
ISBN9789028260467
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 135 x 29 mm.
Gewicht386 gr.

Recent bekeken producten