De lege stad

Simone van der Vlugt • Hardcover

€ 28,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
De laatste bestelling was 2 dagen geleden.
Bestellen

De lege stad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De historische roman 'De lege stad' van schrijfster Simone van der Vlugt is een indrukwekkend boek dat zich afspeelt in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt, wordt dit steeds moeilijker.

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van jeugdboeken, thrillers en historische romans. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs voor 'Op klaarlichte dag' bewees zich ook als schrijfster van historische romans. Eerder verschenen 'Jacoba, Dochter van Holland' en 'Rode sneeuw in december'. In totaal werden van haar boeken meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.

Dit boek in de pers

Meeslepende historische roman.  
Margriet  

De lege stad is een ontroerende roman over de pasgetrouwde Katja en haar familie in oorlogstijd; op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement ooit in Nederland.  
GRAZIA  

De auteur verstaat uitstekend de kunst om historische feiten te verweven met het leven van 'gewone' mensen. Je wordt als lezer direct in het verhaal getrokken en leeft mee met Katja, ook als haar keuzes de jouwe niet zouden zijn.  
Nederlands Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hartverscheurend verhaal over persoonlijk verlies en totale verwarring

Waar ik Simone van der Vlugt om bewonder is dat ze het allesvernietigende bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940, terug weet te brengen tot tastbare menselijke proporties. Het leven van de 21-jarige pasgetrouwde Katja is in ieder geval in één klap verwoest. Van haar familie overleeft slechts de helft deze hel, maar Katja is vastbesloten haar man, haar broers en zussen door het steeds grimmiger wordende inktzwarte hoofdstuk van de wereldgeschiedenis heen te slepen. Van der Vlugt herschept in “De lege stad” op weergaloze wijze het leven tijdens de oorlog in Rotterdam: de stad die steeds leger werd. Te midden van de brandende puinhopen blijkt er toch hoop te zijn, hoe weinig ook. Zeer indrukwekkend.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Simone van der Vlugt
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036429832
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's458
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 165 x 30 mm.
Gewicht778 gr.  

Recent bekeken producten