De levenden herstellen

Maylis de Kerangal • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,12

Overal elders € 18,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De levenden herstellen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na een gloedvolle sessie golfsurfen op een koude winterochtend aan de Normandische kust crashen drie jonge surfers met hun bestelbusje op weg naar Le Havre tegen een betonnen mast. De 19-jarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar de reanimatieafdeling van het ziekenhuis vervoerd, waar de dienstdoende arts de hersendood constateert. De roman volgt de wederwaardigheden van het hart van Simon tot het moment, exact vierentwintig uur later, waarop het wordt geïmplanteerd in de borstkas van de zieke Claire Méjan, literair vertaalster in Parijs en moeder van drie zoons.
De Kerangal kruipt diep onder de huid van alle naaste betrokkenen: Simon zelf, zijn ouders, zusje en vriendin, de verpleger Thomas Rémige die de getraumatiseerde ouders tot toestemming voor orgaandonatie moet brengen, de reanimatiearts Pierre Révol, de hartpatiënte Claire, en de chirurgen en verpleegsters die de transplantatie uitvoeren.

Het hart van Simon Limbres is het subtiele relaas van een menselijk ingrijpen in de natuur, waarin De Kerangal het wrange contrast voelbaar maakt tussen de verantwoordelijkheid van mensen voor andermans lichaam en de kwetsbaarheid van mensen die de ultieme strijd leveren om te overleven.

Dit boek in de pers

De Franse revelatie van 2014  
De Standaard  

In haar nieuwe zinderende roman duikt de Franse schrijfster in de wereld van de orgaandonaties. In melodieuze zinnen weet ze je samen met haar personages in een roes te brengen. ... Uiteindelijk beland je, net als de surfers in de vroege kou, weer op het strand, waar de golf van de vertelling je bruisend op de kiezels smakt. Dat de roes van dit verhaal ook in de Nederlandse vertaling overeind blijft, is de grote verdienste van de vertalers.  
NRC  

Maylis de Kerangal schreef met De levenden herstellen een meeslepend en genereus boek over mensenwerk in het grensgebied van leven en dood. Ook de beide vertalers hebben uitstekend werk geleverd, zich grondig verdiept in het medische vocabulaire, en een mooi Nederlands equivalent gevonden voor het beeldende Frans van de schrijfster. ... De lezer blijft, aan het eind van het boek, met een brok in de keel achter.  
Trouw  

Alsof je er zelf bij bent en voor die moeilijke keuze staat.  
Marie Claire  

De Kerangal baant een pad tussen hallucinatie en wetenschap. Ze vertelt in rijke, suggestieve taal over rouw en verlies, maar ook over hoop en nieuwe mogelijkheden.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • donkere dromerigheid
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Maylis de Kerangal
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Jan Pieter van der Sterre, Reinhilde Ghoos
ISBN9789023490654
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 22 mm.
Gewicht356 gr.

Recent bekeken producten