De man en het hout

Lars Mytting • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.
Bestellen

De man en het hout is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De man en het hout' van Lars Mytting is een onontbeerlijke en praktische handleiding voor alles wat te maken heeft met het kappen, hakken, stapelen en het in de fik steken van alle soorten hout. Wanneer moet je de boom omhakken om het beste brandhout te krijgen? Hoe houd je een kampvuur eindeloos aan de gang? Wat valt er uit de houtstapel af te leiden over het karakter van de stapelaar? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een antwoord. De bijbel voor de houtstoker.

Dit boek in de pers

Maar net zoals de schors een enerzijds essentieel en zichtbaar maar anderzijds ook relatief dun laagje rond de stam is, zit er in het unieke De man en het hout veel meer dan het louter praktische.  
De Standaard  

Een schitterend filosofisch relaas over hoe mannen echt man worden met een hakbijl als gereedschap. Zoals poolhelden hun mannelijkheid aansprekend in de mythische wereld van de witte hel, zo doen houthakkende mannen dat in contact met een scherpgeslepen bijl en een gierende kettingzaag.  
NRC  

Na lezing van zijn kon ik het niet nalaten een stel blokken te klieven en de aanwijzingen te volgen hoe de bijl te zwaaien en op de juiste manier het hout te treffen.  
NRC Next  

Door De man en het hout krijg je opeens erg veel zin in een eigen bos om naar hartelust in te kappen, zagen en kloven. Je voelt hoe leeg je leven eigenlijk is, zonder eigen houtstapel. Je wilt zwijgend in de vlammen staren van je zelfgekapte out, dat heerlijk knappende hout.  
De Volkskrant  

In De man en het hout blijft geen vraag onbeantwoord.  
Het Parool  

Waar dit boek voor zorgt is dat je zin krijgt een bijl te kopen, een hakblok achter je huis te zetten en een onvoorstelbare hoeveelheid hout te hakken.  
Het Parool  

Een eenvoudig maar elegant boek over het omhakken van bomen is de meest verrassende bestseller van het jaar. (...) Heerlijk boek.  
The Guardian  

Antropologisch interessant, mooi geschreven maar vooral praktisch boek.  
Dagblad Van Het Noorden  

Dit boek van Mytting is een aanrader voor iedereen die hout stookt. Het is helder geschreven. Geen woord te veel. Het bevat een schat aan informatie die je nergens anders kunt vinden. Door de wat stugge manier van schrijven is het vaak onbedoeld humoristisch. Het geeft ook een mooie kijk op de Scandinavische mannen en hun eigenaardige voorliefde voor kettingzagen. Dit is de bijbel van de houtstoker.  
VPRO Gids  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek hobby

"Hartverwarmend én praktisch boek over hout."

De Noorse Lars Mytting raakte op een dag geïnspireerd door zijn oude buurman, die elk voorjaar hout begon in te slaan voor de volgende winter. Hij was fysiek op de sukkel, maar de sensatie van elk houtblok door zijn handen te voelen gaan en de geur van vers hout deed hem weer herleven. Lars vond het verhaal zo ontroerend dat hij het hele land doorkruiste om te praten met houthakkers en houtliefhebbers. Het resultaat is dit boek: een heerlijk hartverwarmend verhaal over hout dat geschreven is bij 31° onder nul. Een mooi verhaal, maar vooral ook een praktisch boek over het kappen van bomen en stapelen van blokken vol leuke foto's, tekeningen en tabellen. Nuttig voor iedereen die weleens hout verbrandt in openlucht of thuis in zijn kachel - want wedden dat je dat nét niet volgens de regels van de kunst doet?

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Lars Mytting
UitgeverijAtlas-Contact
Vertaler(s)Angélique de Kroon
ISBN9789025446123
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 18 mm.
Gewicht323 gr.  

Recent bekeken producten