De meest gestelde vragen over insulinepomptherapie bij (jonge) kinderen

• Paperback

€ 15,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Diabetes bij jonge kinderen is geen zeldzame ziekte meer. In Nederland zijn er ruim 5000 kinderen die diabetes hebben en het aantal blijft stijgen, ook bij jonge kinderen. Genezen van diabetes is helaas (nog) niet mogelijk. Daarom moet insuline gegeven worden. Dat kan met een insulinepen en met een insulinepomp. Met een pomp wordt het natuurlijke patroon van insulineafgifte zo goed mogelijk nagebootst.

Dit boek geeft antwoord op veelgestelde vragen over de insulinepomp. Bijvoorbeeld: Wat houdt insulinepomptherapie precies in, wat zijn redenen om wel of niet over te stappen of te beginnen met een insulinepomp? En, wat zijn de voordelen ten opzichte van insulinetoediening door middel van een insulinepen?

Het boek is geschreven door praktijkmensen. Dr. Dick Mul is kinderarts-endocrinoloog in het Haga Ziekenhuis/Juliana Kinderziekenhuis Den Haag. Ingrid Bliek, Mirjam Offringa en Katja Zuur zijn kinderdiabetesverpleegkundigen. Het is hun wens dat u met deze uitgave in kort bestek veel praktische kennis opdoet van insulinepompbehandeling, zodat u,
met uw kind, het maximale kunt halen uit deze vorm van diabetesbehandeling.

Dit boek is het vierde deel in een nieuwe serie waarin allerlei aspecten behandeld worden over het dagelijks
leven met diabetes. In deze 2e editie is alle informatie weer up-to-date gemaakt.

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036805438
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen170 x 105 x 6 mm.
Gewicht99 gr.  

Recent bekeken producten