De nieuwe tsaar

Steven Lee Myers • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 28,00

Overal elders € 35,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
De laatste bestelling was 6 dagen geleden.
Bestellen

De nieuwe tsaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wereld worstelt met grootmacht Rusland onder leiding van Vladimir Poetin. Steven Lee Myers, voormalig correspondent in Moskou voor The New York Times, heft Poetin jarenlang op de voet gevolgd, lang voordat de recente gebeurtenissen op de Krim plaatsvonden. In een aangrijpende, meeslepende vertelling laat hij zien hoe een koele, berekenende man met een enorme ambitie aan de top van de macht kwam. Poetin wordt in zijn land gezien als hervormer – hij verlaagde de belastingen en breidde de eigendomsrechten uit – waardoor er een zekere mate van orde en welvaart ontstond in een land waar de bevolking democratie zag als een onstabiel, arm en crimineel gegeven. Dit ingrijpende boek biedt een belangrijk hulpmiddel in het begrijpen van een van de grootste en meest gecompliceerde leiders van de moderne geschiedenis – essentieel om de macht en het aanzien van Rusland te begrijpen.

Dit boek in de pers

Het is een virtuoos samengesteld boek en de meest volledige Poetinbiografie tot nu toe.  
NRC  

[...] even eerlijk als confronterend: Myers laat blijken zijn onderwerp door en door te kennen. [...] Een bijzonder krachtig portret van een angstaanjagend machtige autocraat.  
Kirkus Reviews  

De meest informatieve en uitgebreide biografie tot op heden.  
The New York Times  

Dit boek is de eerste complete biografie van Poetin in de westerse wereld, onmisbaar voor hen die de problematiek in Oekraine willen doorgronden.  
Historisch Nieuwsblad  

Eenhele goede biografie waarin de auteur als eerste slaagt een compleet boek over Poetin te schetsen.  
DWDD PANNEL  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe kwam Putin aan de macht en wat wíl hij eigenlijk?

Steven Lee Myers heeft als journalist voor de New York Times jarenlang verslag gedaan vanuit Rusland. Deze nieuwe, zeer uitgebreide biografie van Vladimir Putin, 'De nieuwe tsaar', is een uitputtend werk van hoge kwaliteit. Hoe kwam Putin aan de macht en wat wil hij eigenlijk? In 1989 bluft kolonel Vladimir Putin om het KGB-gebouw in Dresden te beschermen tegen een mensenmassa. Omdat hij vanuit Moskou geen response kreeg, moest hij wel bluffen om te zorgen dat belangrijke documenten niet vernietigd werden. Putin zelf vindt dit verhaal geweldig, en het is voer voor de wetenschappers en biografen om erachter te komen wat Putin beweegt als absoluut heerser van Rusland. Op dit moment is Rusland in Oost-Oekraïne aanwezig en probeert het een actieve rol te spelen in de strijd in Syrië en de rest van het Midden-Oosten. Putin is een man die gelooft dat hij de personificatie is van stabiliteit en orde, onafhankelijkheid, autoriteit en macht. Maar dan blijft de vraag wat Putin precies wil. Probeert hij de Sovjetunie weer opnieuw te installeren? Of gaat het hem om olie en de macht die daarbij hoort? Dit is een fascinerende journalistieke biografie die helpt bij het begrijpen van een van de meest spraakmakende wereldleiders van deze eeuw.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over macht
  • dictatorische machthebbers

Details:

Auteur(s)Steven Lee Myers
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
Vertaler(s)Roland Fagel
ISBN9789035143845
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's512
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 160 x 54 mm.
Gewicht1038 gr.

Recent bekeken producten