De Nix

Nathan Hill • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De Nix is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Samuel Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel weet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond, waar ze trouwde met de eerste jongen op wie ze verliefd werd. Welk beeld van zijn moeder is waar? Vastberaden om het raadsel op te lossen - en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige uitgever te hebben - besluit hij een openhartige en meedogenloze biografie over zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien te vinden. En met haar kunnen praten zonder in huilen uit te barsten.

Samuels zoektocht brengt de lezer van het rurale Midwesten naar het New York ten tijde van de economische crisis, en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen, maar wordt hij ook gedwongen alles wat hij dacht te weten over haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

Dit boek in de pers

Debuteren met een Great American Novel, het is de natte droom van elke aspirant, maar Hill slaagt daar ook wonderwel in. Vernuftig verwerkt hij de Amerikaanse geschiedenis in zijn familieroman.  
Knack  

De roman getuigt niet alleen van gedegen research, maar ook en vooral van inlevingsvermogen en stilistische brille.  
De Volkskrant  

Zo'n boek waarover je je tijdens een werkdag verheugt dat het thuis op je ligt te wachten, zo'n boek dat je eraan herinnert waarom je ook alweer zo graag leest.  
Trouw  

Een psychologisch drama over een moeder en haar zoon, vol mysterie en politiek, maar ook een tragikomedie over woede en schijnheiligheid in Amerika. Nathan Hill is fantastisch!  
JOHN IRVING  

Als je er eenmaal aan begint, ben je verloren en wil je door tot het einde.  
DWDD BOEKENPANNEL  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over zoektochten
  • romans over reizen

Details:

Auteur(s)Nathan Hill
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
Vertaler(s)Dennis Keesmaat
ISBN9789023401162
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's656
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 56 mm.
Gewicht1055 gr.

Recent bekeken producten