De ochtendgave

A.F.Th. van der Heijden • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,12

Overal elders € 23,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De ochtendgave is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is 9 juli 1672. Op de dag dat de troepen van Lodewijk xiv Nijmegen belegeren, verdwijnt de jonge bruid van Caspar Sonmans. Zes jaar later, op de dag dat de Vrede van Nijmegen wordt getekend, vindt hij haar terug in de tijdelijke Franse ambassade, waar zij als maîtresse van markies Caloyanni spioneerde voor de Hollandse Staten-Generaal. Zij wil, nu de vrede een feit is, zo snel mogelijk de ambassade ontvluchten. Maar of de bedrogen Caloyanni dit over zijn kant zal laten gaan?

Dit boek in de pers

Een schrijver die verbeelding in het kwadraat schept.  
De Standaard  

De Ochtendgave, de roman rond de Vrede van Nijmegen die deze dinsdag uitkomt, is de eerste historische roman van A.F.Th. van der Heijden. Toch is het een echte A.F.Th., met een ingenieus plot over een driehoeksverhouding tegen de achtergrond van enkele ingrijpende gebeurtenissen.  
De Gelderlander  


Reviews & recensies

Meesterlijke roman over bedrog.

Het was de eerste keer dat A.F.Th. zich aan een historische roman waagde. Hij schreef De Ochtengave in opdracht van de gemeente Nijmegen. A.F.Th. begon eraan in 2009, maar de dood van zijn zoon Tonio weerhield hem ervan om het verhaal af te maken. Eerst moest de magistrale rouwroman Tonio geschreven worden, en pas daarna was er weer plek in zijn hoofd om zich toe te leggen op het verhaal van de verdwenen bruid van Caspar Sonmans. Het verhaal plaatst je meteen midden in de geschiedenis. De details, de sfeer, de personages... alles klopt. Je voelt dat A.F.Th. uitermate gefascineerd was door het verhaal en dat hij zijn research zeer grondig heeft gedaan. Het resultaat is een spannende pageturner waarvan elke bladzijde traag moet gelezen worden omdat de taal zo afgemeten en mooi is. Een roman met thriller-allures zijn we niet gewend van A.F.Th., maar ook dat genre zet hij moeiteloos naar zijn hand.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de geschiedenis van Nederland
  • poëtisch taalgebruik

Details:

Auteur(s)A.F.Th. van der Heijden
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023456438
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen222 x 147 x 31 mm.
Gewicht482 gr.  

Recent bekeken producten