De olifantenjongen

Ellen Tijsinger • Paperback

€ 14,25

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De olifantenjongen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kari woont in Kenia en is vanaf zijn geboorte door zijn grootmoeder opgevoed. Als hij twaalf is en de oogst mislukt, stuurt zij hem weg. Er is niet genoeg eten voor twee. Hij besluit naar de grote stad te gaan; hij hoopt dat het leven daar beter is.

Niets is minder waar. Auto's wassen en zilverpapier verzamelen zijn de enige mogelijkheden om geld te verdienen. Kari sluit zich aan bij een van de vele straatbendes en ontdekt dat je gemakkelijker aan de kost kunt komen door te stelen en te roven. Maar ineens wordt het te gevaarlijk voor hem en zijn vrienden. Ze kunnen niet meer veilig op straat slapen. Aan de rand van de stad bouwen ze in dicht struik-gewas een hutje van takken en bladeren. Maar hier zijn andere vijanden. Groter, sterker en veel gevaarlijker: olifanten! Tot zijn verbazing ontdekt Kari dat hij een bijzondere gave heeft.

Het werk van Ellen Tijsinger werd vele malen bekroond en genomineerd. Ze ontving tweemaal een Bronzen Boek en haar boek Morgenster werd bekroond door de Nederlandse Kinderjury.

Details:

Auteur(s)Ellen Tijsinger
UitgeverijVan Goor
ISBN9789000311743
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 140 x 14 mm.
Gewicht236 gr.

Recent bekeken producten