De ondernemingsraad en arbeidsvoorwaarden

Hans van den Hurk • Paperback

€ 43,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Veel ondernemingsraden hebben met arbeidsvoorwaarden van doen. In veel gevallen omdat in de cao ruimte is gemaakt voor eigen beleid in de onderneming. Soms ook omdat er geen cao van toepassing is en de OR optreedt als onderhandelingspartij namens de werknemers.
Arbeidsvoorwaarden vormen een boeiend, maar lastig werkterrein. Voor werknemers liggen veranderingen in hun arbeidsvoorwaarden gevoelig. Hun arbeidsvoorwaarden vormen immers de tastbare waardering van de werkgever voor hun arbeid. De OR die optreedt als arbeidsvoorwaardenonderhandelaar zal dan ook merken dat de achterban alerter is dan gebruikelijk. De OR kan, mits hij het spel goed speelt, zich daardoor een stevige positie verwerven.

WAT KUNT U IN DIT BOEK VERWACHTEN
Centraal in dit boek staat het begrip 'speelruimte'. Daarmee wordt aangeduid welke regelingen op ondernemingsniveau mogelijk zijn. De speelruimte wordt bepaald door de wet en de cao. Daarnaast komen de formele bevoegdheden van de OR, de wenselijkheid van aanvullende afspraken met de werkgever en de wenselijke omgang met werkgever en de collega-werknemers aan bod. Tenslotte wordt een aantal arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen behandeld, zowel de wettelijke bepalingen, als de concrete afspraken zoals die in cao's en andere arbeidsvoorwaardelijke regelingen kunnen staan.

Details:

Auteur(s)Hans van den Hurk
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012385008
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 172 x 11 mm.
Gewicht320 gr.  

Recent bekeken producten