De onderwaterzwemmer

P.F. Thomése • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De onderwaterzwemmer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Art Rooijakkers: Virtuoos literair werk over onuitwisbaar schuldgevoel.

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten. De onderwaterzwemmer is een spannende en aangrijpende roman over de onherstelbaarheid van verlies en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht - maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.

Dit boek in de pers

Thomése schrijft zoals altijd mooi zwaarmoedig. Zijn stijl is cirkelend, omtrekkend.  
Elsevier  

Een groots kunststuk (…) Het verhaal is hecht, de compositie doortimmerd, de stijl overweldigend. (…) Dieprakend, emotionerend.  
Vrij Nederland  

Er zit, ondanks de zware thematiek, komedie in deze roman. (…) Die komedie, die in de sterk aangezette tegenstelling schuilt, zorgen ervoor dat de klappen des te harder aankomen. (…) Sterk gedaan.  
Het Parool  

Technisch heel fraai gedaan. Dan schuilt er een vleugje poëzie in een reeks schilderachtig beschreven weersgesteldheden, zoals wanneer een reep ochtendlicht vanonder af het zwerk verlicht. Belofte ingelost, De onderwaterzwemmer is een indringende vertelling.  
De Volkskrant  

Thomése speelt in De onderwaterzwemmer voluit op de emoties, op een manier die je normaal gesproken eerder in de commerciële fictie zou verwachten. Het hapt lekker weg, maar veel interessante gedachten komen er niet bij kijken.  
NRC  

Eeuwig in de ban van schuldgevoel  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

‘De onderwaterzwemmer’ gaat over loslaten.

‘De onderwaterzwemmer’ gaat over loslaten en daarom is het des te paradoxaler dat ik het boek niet kon neerleggen. Ik las het aangrijpende verhaal in één ruk uit terwijl ik soms mijn adem inhield om de mooie zinnen niet te laten ontsnappen. P.F. Thomése lijkt de taal te kunnen gebruiken voor wat hij maar wil, iets wat uw recensent niet lukt, maar wel vol bewondering van kan genieten. Of het nou het hilarische reisverhaal J. Kessels is –de verfilming ervan opende onlangs het Nederlands Film Festival- of dit boek waarvan het grootste deel gaat over de hoofdpersoon Vic die met zijn vrouw diep de Afrikaanse binnenlanden intrekt. Het verhaal is opgedeeld in drie delen die in dramatiek, inzicht en mooie bespiegelingen niet voor elkaar onderdoen. De hulpeloze machteloosheid van de mens, het onafwendbare lot; Thomése pijnigt en beloont de lezer er op praktisch elke pagina mee. ‘De onderwaterzwemmer’ is een wonderschoon verhaal dat mij, net als iedereen die het boek openslaat, diep raakte.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het verlies van een vader
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)P.F. Thomése
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025444310
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 134 x 28 mm.
Gewicht395 gr.  

Recent bekeken producten