De onstuitbare opmars van Azië

Rien T. Segers • Paperback

€ 34,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het Westen 'Aziatiseert' in hoog tempo.

Het economische machtscentrum van de wereld verschuift op dit moment onmiskenbaar snel van West naar Oost. Deze ontwikkeling verandert de verhoudingen radicaal en heeft belangrijke implicaties voor landen en bedrijven in het Westen. Er is in Nederland vrij weinig kennis over die op handen zijnde machtsverschuiving.

Als we ons niet voorbereiden op deze 'aziatisering', zullen we ons nauwelijks staande kunnen houden tegenover een aantal uiterst competitieve Aziatische landen. Wat maakt hun economieën zo succesvol? En welke strategische implicaties heeft hun groeiende invloed voor Nederlandse bedrijven? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we als handelsnatie bij uitstek een sterke economische alliantie smeden met de Aziaten, zodat een substantieel deel van de toekomstige buitenlandse investeringen van Azië in ons
land terecht komt?

De onstuitbare opmars van Azië geeft een gedetailleerde analyse van de opzienbarende ontwikkelingen in de vier belangrijkste Aziatische economieën: China, Zuid-Korea, India en Japan. Het geeft een fundamentele analyse over recente Aziatische ontwikkelingen. Ook worden in dit boek de implicaties voor Nederland op een rij gezet. En niet in de laatste plaats biedt het suggesties om het merk Nederland sterker op de kaart te zetten.

Rien T. Segers was lange tijd hoogleraar Aziatische Bedrijfscultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is ook de founding director van het Center for Japanese Studies aan dezelfde universiteit. Op dit moment is hij Directeur Azi-Strategie van de drie noordelijke provincies in Nederland. Hij is vaak gasthoogleraar aan topuniversiteiten in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Hij heeft een reeks boeken op zijn naam staan over Azi als sociaaleconomische macht en verzorgt daarover geregeld voordrachten en commentaar in diverse media.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Rien T. Segers
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023251200
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's196
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 168 x 12 mm.
Gewicht492 gr.  

Recent bekeken producten