De ontwikkeling van het kind

F.C. Verhulst • Paperback

€ 24,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Hoewel een mens zich vanaf de conceptie tot aan de dood ontwikkelt, zijn ontwikkelingsprocessen nooit meer zo uitgesproken als in de kindertijd en adolescentie. De ontwikkeling van het kind beschrijft de normale ontwikkeling en de invloeden op de ontwikkeling op een overzichtelijke manier. De ontwikkeling van het kind is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een klassieker op het gebied van de normale ontwikkeling van het kind. Bij de herdrukken is steeds gebruik gemaakt van reacties van studenten, docenten en andere gebruikers. Ook zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten verwerkt, zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid.

De ontwikkeling van het kind is bedoeld voor lezers die dicht bij de dagelijkse praktijk (zullen) staan. Vandaar dat er voor is gekozen om na de eerste drie meer theoretische hoofdstukken de ontwikkeling te beschrijven aan de hand van leeftijdsfasen. De ontwikkeling van het kind sluit aan bij de praktijk en is niet alleen als leerboek te gebruiken maar ook als naslagwerk om vragen over de ontwikkeling te beantwoorden die in de dagelijkse praktijk opdoemen. Ook ouders kunnen De ontwikkeling van het kind gebruiken om inzicht te krijgen in achtergronden van de ontwikkeling. Het gebruik van vakjargon is zoveel mogelijk vermeden. Daardoor is de inhoud begrijpelijk, ook voor lezers die relatief onbekend zijn met de wetenschappelijke inzichten op het gebied van de kinderontwikkeling.

Frank C. Verhulst is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en hoofd van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam."

Details:

Auteur(s)F.C. Verhulst
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023241218
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's166
Verschijningsdatum
Afmetingen244 x 159 x 9 mm.
Gewicht359 gr.  

Recent bekeken producten