De onzichtbare mijl

David Coventry • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De onzichtbare mijl is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

DE TOUR IS OORLOG, FIETSEN IS VECHTEN In 1928 deed voor het eerst een ploeg uit Australië en Nieuw-Zeeland mee aan de Tour de France. Het was een van de zwaarste rondes ooit: 5476 kilometer over onverharde wegen, in een vaste versnelling, met spiegelgladde remmen. Niemand verwachtte dat de nieuwelingen de eindstreep zouden halen, zijzelf het allerminst. Boven het stuur van een naamloze Nieuw-Zeelander koersen we met het peloton mee door het Franse landschap, dat onlosmakelijk verbonden blijkt met de laatste oorlog, de Grote Oorlog. Naarmate de renners de slagvelden van het noorden naderen wordt de Tour voor de verteller een hallucinante, door cocaïne en opium gestookte hellevaart naar het verleden van zijn familie. Een verleden dat nauw verweven is met de trauma's van een hele verloren generatie. Snelheid, pijn, het gezwoeg in de bergen, de weigering om op te geven: het wordt allemaal invoelbaar gemaakt. Wielrennen is oorlog, de renners zijn elkaars wapenbroeders. En je rijdt en zweet en bloedt met ze mee.

Dit boek in de pers

Een schitterende roman om langzaam te lezen. Coventry strooit met mooie zinnen en zijn stijl is lyrisch, op het poëtische af. Maar het is geen sportroman, het wielrennen is het staketsel. (...) De onzichtbare mijl is een roman over herinnering. (...) De beschrijvingen van het wielrennen zijn prachtig, contrapunten bij de gedachten van [de hoofdpersoon] aan zijn broer, zijn zus en de Grote Oorlog. (...) Een roman die nog lang, heel lang, in je herinnering zal rondspoken.  
Het Parool  

David Coventry nodigt je uit mee te gaan naar de Tour van 1928, naar de horror van de Eerste wereldoorlog, naar de hallicunerende geest van een coureur. En je gaat met hem mee, of je wilt of niet, hij dwingt je. Sport en literatuur zijn geen natuurlijke bondgenoten, maar in de handen van Coventry worden het geliefden.  
BERT WAGENDORP  

Een tour de force. Een briljant debuut van een grote schoonheid. Belangrijk en indrukwekkend.  
THE SUNDAY STAR TIMES  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Tour de France
  • echte mannenboeken

Details:

Auteur(s)David Coventry
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Peter Bergsma
ISBN9789025447069
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 32 mm.
Gewicht490 gr.

Recent bekeken producten