De oudere patiënt met diabetes mellitus type 2

Roelf Holtrop • Paperback

€ 31,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De prevalentie van diabetes mellitus type 2 neemt wereldwijd sterk toe. De verwachting is dat in de nabije toekomst het aantal patiënten met diabetes mellitus nog verder zal stijgen. Door de vergrijzing wordt vooral onder ouderen een toename van patiënten met diabetes mellitus type 2 verwacht.

In dit boek, geschreven voor de diabetesprofessional, staat de oudere patiënt met diabetes mellitus type 2 centraal. De populatie ouderen met diabetes mellitus wordt voorgesteld als een zeer heterogene patiëntengroep. Er wordt aandacht besteed aan de relatie tussen de pathofysiologie van diabetes mellitus en veroudering. Diabetesbehandeling van de oudere diabetespatiënt wordt besproken in het perspectief van comorbiditeit en frailty.

Daarnaast wordt in dit boek gepleit voor een behandeling op maat voor de individuele oudere diabetespatiënt. Behandeling van diabetes mellitus type 2 bij ouderen vraagt om een specifieke attitude waarbij het hoogst haalbare niet altijd samenvalt met wat als optimaal beschouwd moet worden. Levensverwachting op oudere leeftijd wordt leidend voor de invulling van de behandeling van diabetes mellitus.

Details:

Auteur(s)Roelf Holtrop
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036807265
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 169 x 12 mm.
Gewicht456 gr.

Recent bekeken producten